Iris spune "Da, da, eu stiu"

Una din cele mai vechi formatii rock din Romania, "Iris" a lansatde curand maxi-sigle-ul "Da, da, eu stiu", incantand si bucurandfanii. Melodia va beneficia si de un videoclip, care a fost lansat laMTV Romania.

Formatia care apare destul de rar pe micile ecrane si chiar si in concerte- o fac numai atunci cand au ceva serios de spus - a facut ca aparitiaunui maxi-single sa fie un eveniment. Si asta pentru ca, de peste 20 deani, trupa emblematica a rockului romanesc, ne-a obisnuit cu produse decalitate.

Lansarea Iris a adus in fata publicului niste cantareti modesti, carevorbesc putin dar fac multe.
"Da,da eu stiu" este prima piesa originalaIris de la albumul "Iris 2000" incoace. Maxi-single-ul are valoarede document deoarece include piesa "Lumina", compusa prin 1979, insaimprimata in varianta moderna precum si "Nu Vor", "Pe Ape" si "Floarede Iris", in varianta live, inregistrate in timpul unui concert sustinutde Iris la Brasov, in 1997.

Regia videoclipului piesei "Da, da, eu stiu" a fost semnata de TudorGramescu (care a regizat si cele mai recente videoclipuri ale trupeiStigma). Filmarile s-au desfasurat in doua locatii, total diferite:Vulcanii Noroiosi si Scoala Centrala din Bucuresti.

Materialul a fost lansat inainte de aparitia noului album de studio,"Matase Alba", care va aparea in aceasta toamna si la care trupa vacolabora cu legendara formatie Uriah Heep.
Lansarea "Da, Da, Eu stiu"a fost urmata de un mini - recital sustinut de trupa Iris pentru faniisai.

Grupul s-a format in 1977, evoluand ca trio. De-a lungul timpului,formatia si-a tot schimbat componenta. In cadrul Iris au mai cantat:Lucian Chivu (voce), Sorin Chifiriuc (bass/chitara solo), Marti Popescu(bass), Anton Hasias (bass), Adrian Ilie (chitara solo), Nikki Dinescu(baterie), Florin Ochescu (chitara solo). In acesti 22 de ani, grupulIris a imprimat 12 albume. Cei patru membrii ai formatiei sunt: CristiMinculescu (voce), Valter Popa (chitara solo), Boro (Doru Borobeica,bass), Nelu Dumitrescu (baterie).
Iris a evoluat, pana acum, in fata a8 milioane de oameni in 4500 de concerte.

Stiati ca: Boro schimba foarte des masinile; Lectura preferata alui Cristi este "Mersul Trenurilor"; lui Nelu ii plac masinile vechisi viseaza sa zboare cu parapanta; Valter este un mare mecanic autoamator. Cristi Minculescu este sigur ca echipa Braziliei va castigaCampionatul Mondial de Fotbal.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod