Ion Dolanescu, o viata traita cu multa pasiune

Adevarul despre viata lui amoroasa


Despre viata amoroasa a artistului s-au scris si s-au spus foarte multe de-a lungul timpului. Concret, Dolanescu a fost casatorit de doua ori, cu Iustina Baluteanu si cu Maria Ciobanu. Poate ca nu a avut mare noroc in dragoste pentru ca ambele mariaje au durat foarte putin. Totusi, din casnicia cu Maria Ciobanu a rezultat Ionut, nascut in 1972, care, dupa cum stie toata lumea, a ales acelasi drum in cariera ca si parintii sai. Trei ani mai tarziu, in 1975, a venit pe lume Dragos Carlos, fiul cel mic al artistului, care a rezultat dintr-o relatie pe care Dolanescu a avut-o cu o tanara din Costa Rica, Margarita Valenciano, studenta la vreme respectiva, in Cluj, la medicina.

Daca de Ionut s-a bucurat din plin, acesta fiind crescut de bunica din partea tatalui, Dragos a parasit Romania atunci cand avea 10 ani, fiind luat de mama lui in tara natala.
In ciuda distantei, baiatul si-a petrecut toate vacantele alaturi de tatal sau, in Romania, iar studiile universitare le-a facut tot aici. In acest moment, Dragos este psiholog in Costa Rica.

Mare iubitor de oameni si de familie, in general, Ion Dolanescu a asteptat intotdeauna ca fiii lui sa-i faca nepoti. Daca Dragos s-a achitat de aceasta "responsabilitate" mai de mult, el avand o fata de 8 ani, Maria de Isus, si un baietel de 4 ani, Ioan Anghel Dolanescu-Bravul, fiul cel mare, Ionut, s-a lasat putin asteptat. Asta pana acum cinci luni, cand a venit pe lume Vlad Ionut, un baietel care o sa duca mai departe acest nume de referinta, dupa cum declara chiar tatal sau la momentul nasterii.

Are peste 1.000 de fini


De asemenea, regretatul Ion Dolanescu a devenit proverbial atunci cand vine vorba de fini. Fie ca a botezat sau ca a cununat, artistul se lauda intotdeauna ca are peste 1.000 de fini.


"Primul meu fin a fost varul meu, Gheorghita. Din primul meu salariu de la Sfat, mi-am luat un fas, ca se purta in acea perioada, si i l-am dat finului meu, pentru ca i-a placut foarte mult lui. Este o vorba care spune ca, daca ai ceva de la nas, ai toata viata", a mai spus artistul.

In anul 2000, Ion Dolanescu alege sa intre in politica si este ales deputat in judetul Ilfov, pe listele PRM-ului. Cariera sa politica nu a durat decat patru ani, un mandat, artistul alegand sa se retraga in momentul in care a realizat ca nu reuseste sa faca nimic pentru bransa sa.

Ultima emisiune: "Happy Hour”, la Maruta 


Ultima emisiune la care a fost invitat si a acceptat sa apara a fost Happy Hour, prezentata de Catalin Maruta. "Este un moment foarte greu.
Ion Dolanescu a fost un mare artist caruia nu-i placea sa apara foarte mult in emisiunile de televiziune. La mine venea, insa, cu placere, iar pentru mine era o bucurie sa-l am invitat. Pe langa talentul deosebit pe care-l avea, Ion Dolanescu avea un simt al umorului extraordinar. Regret foarte mult disparitia lui, iar ieri nu am fost bun de nimic toata ziua. Tot ce pot sa spun este ca sunt alaturi de familia lui si ca le trimit condoleante"
, a declarat Catalin Maruta, in exclusivitate pe Eva.ro

Trupul neinsufletit al artistului va fi depus, sambata, la ora 11.00, la Ateneul Roman, iar inmormantarea va avea loc duminica la ora 14.00, la cimitirul Bellu.
20 Martie 2009
 

Comentarii (8)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • MARI pe 19 Mai 2010, 22:22
    mai multi romani la inmormantarea llui dolanescudecat la mitingul lui ponta

    azi in piata victoriei au fost mai putini romani la mitingul lui ponta si dragnea decat la inmormantara marelui artist ion dolanescu si decat la concertul ac/dc,romanii erau mult mai indurerati la acea inmormantare decat tinerii cumparati de psd ce dansau fericiti , semn ca nu le pasa de reducerea salariilor,

    1
    0

  • MARI pe 19 Mai 2010, 22:14
    mai multi romani la inmormantarea llui dolanescudecat la mitingul lui ponta

    azi in piata victoriei au fost mai putini romani la mitingul lui ponta si dragnea decat la inmormantara marelui artist ion dolanescu si decat la concertul ac/dc

    1
    0

  • steluta pe 16 Sep 2009, 15:32
    ion dolanescu

    DUMNEZEU sa-l odihneasca..., a fost un mare artist, dar a murit singur si suparat pe cei doi fii ai sai. Acum se cearta pe avere, dna. Ciobanu cat a trait Dolanescu nu a discutat despre averea care a lasat-o cand l-a parasit, acum ai este teama ca imparte avere cu Dragos? Daca Dolanescu vroia sa-i ramana numai unuia,credeti ca nu facea un testament? i a lasat sa-si sparga capetele ca nu l-au ascultat niciunul dintre fii..

    1
    0

  • ana pe 9 Apr 2009, 19:52
    un artist adevarat

    eu locuiesc in olanda ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,si m-a scocat vestea cind am auzit ca a decedat ion dolanescu,,,,,,ce pot sa spun ca am copilarit si am crescut cu muzica lui,inca nu pot sa cred,,,,pacat ca atunci cind marii artisti sunt in viata nu stim sa-i apreciem la adevarata lor valoare ,,,,,,,,,,,doar dupa ce trec in nefiinta ne aducem aminte de ei,,,,,ascult cu mare drag muzica lui si,,,,,,,,,,,,,,,,,,,ma inclin in fata muzicii lui,,,,,,,,,,,,

    1
    0

  • spinum pe 8 Apr 2009, 05:47
    Ion Dolanescu

    Un mare artist. Dumnezeu sa-l odihneasca.

    1
    1

  • cotuca pe 2 Apr 2009, 09:56
    ....

    Dumnezeu sa il odihneasca! pacat ca cei 2 frati se cearta!

    1
    0

  • mircea pe 24 Mar 2009, 11:58
    regrete

    a fost un om deosebit,a fost un idol al cantecului popular,a fost artist adevarat---dar a lasat suflete pline de durere,lacrimi si suspine in urma,D-ZEU SA-L ODIHNEASCA SI SA-I FIE TARANA USOARA!!!!!!!!!!!!!!!!! ramai in sufletele noastre o legenda vie.

    1
    0

  • bumbas ancuta-marieta pe 20 Mar 2009, 19:32
    putine informatii

    gasesc putine informatii referitoare la locuri frumoase din romania unde se pot petrece vacante,concedii,cu familia ori prieteni.eu sunt interesata de natura ,de munte,de locuri mai putin cunoscute. poate ca pe viitor va ganditi si la astfel de informatii. multumesc

    1
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod