Interviu! Alexandra Usurelu ne dezvaluie secretul unui suflet pur!

Alexandra Usurelu, cel mai de succes artist independent din Romania, care tocmai a dus la bun final cele doua turnee pe care le-a sustinut, in paralel.
Doua turnee cu casa inchisa, un album in lucru si o piesa ”Suflet, ramai pur!”, piesa lansata chiar de Ziua Femeii. O artista de-un rafinament autentic, o artista care prefera sa vorbeasca prin muzica pe care o face. Chiar si asa, am reusit sa o convingem sa stea de vorba cu noi despre ea, despre muzica ei, despre planuri.

“Suflet, ramai pur”, o piesa profunda, o piesa cu mesaj. Ne poti povesti putin despre ea?

”Suflet, rămâi pur!” este ca o rugăminte a mea pentru sufletul meu și al fiecăruia. Este un cântec despre cei care aleg să rămână împreună, orice-ar fi.  În toamnă îmi doresc să lansez cel de-al doilea album al meu, iar acesta este primul cântec ce se va regăsi pe următorul album.

Si, ca o completare la tot ce ne-ai spus pana acum, iata ca urmatoarea mea intrebare se refera la clipul “Suflet, ramai pur”.
Hai sa vorbim putin despre locatiile alese, stim ca exista o poveste aici.


Am filmat departe de casă, în locuri greu accesibile, în locuri unde am cunoscut oameni care și-au pierdut casele, care au fost încercați de multe dezastre naturale, dar care au ales să rămână împreună cu cei iubiți, oameni pentru care jumătatea lor a devenit casa lor. Indonezia este cunoscută ca locul unde au loc aproape 90% din cutremurele lumii.

https://www.youtube.com/watch?v=EXHSwvOFbF8

Esti singurul artist independent care a avut doua turnee in paralel, turnee care s-au desfasurat cu casa inchisa. O performanta care se datoreaza…

Curajului și muncii, cred eu.
Talentul este doar ceea ce ne diferențiază de ceilalți. Ca să îl pui în valoare trebuie să muncești mult. Și să fii curajos. E nevoie de mult curaj să faci lucrurile cu decența pe care o consideri tu potrivită, nu după cum impune piața muzicală. Mi-am dorit să vând muzica mea și nu pe mine, să povestesc publicului despre muzica mea și nu despre viața personală, iar bucuria cea mai mare este că albumul ”La capătul lumii” se află în casele a 10.000 de oameni și că sălile concertelor sunt pline.

Cum este artista Alexandra Usurelu si cum este femeia Alexandra Usurelu?

Sunt cuminte :)), iubesc lumea și înseamnă o lume pentru mine detaliile și gesturile mici.

Care sunt asteptarile pe care le ai de la viata ta si ce faci ca sa o ajuti sa te duca acolo?

Nu am așteptări de la viață și nici de la oameni, am doar de la mine: să încerc în continuare să fac bine tot ceea ce fac, dacă se poate, fără a deranja oamenii din jur.
Știu sigur că dacă am aceste griji, viitorul nu are cum să fie mai puțin luminos. Pe plan muzical, îmi doresc să pot cânta numai în teatre, să-mi pot invita publicul numai acolo.

Care sunt motto-urile care-ti ghideaza viata?

”Cea mai mare derută a unui om este atunci când își pierde entuziasmul” - H. W. Arnold

Există un secret ce dă valoare oricărui lucru pe care îl faci: entuziasmul.

Pentru mine, este foarte important să îmi găsesc mereu rostul și să îmi păstrez credința în ceea ce fac. Atunci când acestea dispar, este foarte derutant.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod