Inna, revelatia romaneasca in muzica internationala

La putin timp dupa ce a iesit pe piata cu piesa "Hot", Inna a reusit sa modifice toate topurile muzicale din Romania, pentru ca mai apoi sa-si faca simtita prezenta si in tari precum Bulgaria, Polonia, Rusia, Ungaria, Turcia sau Grecia.
La putin timp dupa ce a iesit pe piata cu piesa "Hot", Inna a reusit sa modifice toate topurile muzicale din Romania, pentru ca mai apoi sa-si faca simtita prezenta si in tari precum Bulgaria, Polonia, Rusia, Ungaria, Turcia sau Grecia.

De pe albumul sau de debut, Hot (2009), Inna a lansat alte patru discuri single, "Love", "Deja Vu", "Amazing" si "10 minutes", toate acestea castigand pozitii fruntase in clasamentele din Europa. Pe 15 aprilie anul trecut, cantareata a semnat un contract de management cu una dintre cele mai importante case de inregistrari din America, Ultra Records. Prin semnarea acestui acord, compania se angaja sa promoveze materialele discografice ale cantaretei in S.U.A., Regatul Unit si Canada. Ulterior, interpreta a castigat patru trofee la gala premiilor Romanian Music Awards 2009. De atunci, succesele s-au tinut lant, informeaza Wilkipedia.

Desi este considerata "cel mai bun produs muzical de export al Romaniei”, Inna este o prezenta discreta, aparitiile sale publice sau televizate fiind limitate. Odata cu obtinerea succesului, tinutele Innei au fost criticate de presa mondena, iar interpreta a raspuns acuzatiilor astfel: "Un om in viata lui stie sa faca unele lucruri mai bine decat altele. Eu stiu sa cant mult mai bine decat sa ma imbrac. Stiu sa cant si stiu sa ma si imbrac de acum, pentru ca am o stilista timisoreanca. Aveam si atunci cand s-a scris ca nu ma imbrac bine o stilista, care nu si-a facut datoria".

Imaginea ei publica a avut de suferit in momentul in care a acordat un interviu in limba engleza unui reporter din Ungaria. Numeroase site-uri din Romania au criticat aspru limbajul cantaretei, folosind titluri precum "Inna se considera artista de talie internationala, dar habar nu are sa se exprime in limba engleza" sau "Engleza Innei a avut un accident!". Conform propriilor spuse, Inna era "o vedeta internationala, obosita si plictisitoare".

Intrigati de succesul fenomenal pe care il are desi nu este o prezenta veche pe piata muzicala, am decis sa-i aflam secretele. Iata ce ne-a povestit artista de 26 de ani, in exclusivitate.

Ai un succes rasunator care a venit relativ repede de la lansarea ta, cum gestionezi aceasta schimbare din viata ta?
Da, am avut un succes care a venit relativ repede, insa am ramas cu picioarele pe pamant si am continuat sa muncesc alaturi de echipa mea. Suntem hotarati sa nu ne oprim aici.

Cum ai reusit sa patrunzi in aceasta lume, in care nu oricine poate sau are loc? Poveste-ne putin despre inceputuri?
Cred ca daca iti urmaresti visul si crezi in tine poti reusi sa faci ce iti doresti. Dupa lungi cautari am dat de studio-ul baietilor de la Play & Win, acestia mi-au compus piesa "Hot", o piesa care mi-a placut foarte mult inca de la prima auditie si care mai tarziu a devenit un hit international datorita oamenilor.

"Fanii au ajutat acest proiect sa creasca si le multumesc pentru asta"


Unde esti mai bine primita, aici sau in strainatate?

Peste tot sunt la fel de bine primita, insa ma simt mult mai bine acasa, in Romania.

Esti cea mai sexi femeie in topul realizat de FHM, ce faci ca sa te mentii?

Nu fac absolut nimic, nu tin o dieta, nu merg la sala. In schimb, petrec mult repetand in sala de dans alaturi de dansatorii mei.

"Amazing", "Hot", "Sun is Up" sunt piese care au mare succes si in strainatate, si la noi. Ai descoperit reteta succesului? Care este ea?
Nu cred ca exista o reteta a succesului. Am avut piese foarte bune si le multumesc producatorilor mei Play & Win pentru asta, am avut un management profesionist care s-a ocupat foarte bine de imaginea si promovarea mea si o casa de discuri foarte buna. Cu siguranta cei mai importanti au fost fanii care au transformat piesele in hituri, fie ca le-au cerut la radio, fie ca le-au aratat prietenilor, ei au ajutat acest proiect sa creasca si le multumesc pentru asta!

Ce faci in aceasta perioada, profesional vorbind?

Am foarte multe concerte, vizite promotionale la radio-uri si televiziuni din afara unde au fost sau urmeaza sa fie lansate materialele mele. De asemenea, urmeaza sa filmez videoclipul piesei "Sun is up".

Cum arata o zi din viata Innei?
Agitata! Cand nu am concerte, imi petrec timpul in studio sau repetand cu dansatorii mei.

Ce-ti place sa faci cand nu faci muzica? Mai ai timp si de altceva?
Nu foarte mult, dar am invatat sa profit la maxim de el! Ies cu prietenii, imi plimb catelusul sau imi petrec timpul alaturi de familie.

Te simti apreciata ca si artist in Romania sau consideri ca mai avem mult pana departe?
Cred ca sunt un artist apreciat in Romania. Am castigat cinci premii la Romanian Music Awards datorita voturilor oamenilor si le multumesc inca odata pentru asta!

Pe plan profesional vad ca stai foarte bine, sentimental vorbind cum este? Ai o relatie?

Sunt foarte bine, multumesc!

Apari foarte rar in presa, iar acest lucru este surprinzator, mai ales acum cand toata lumea este innebunita sa se faca cunoscuta, de ce aceasta strategie?
Apar in presa cand vine vorba de muzica mea si de rezultatele pe care le obtin impreuna cu echipa mea. Muzica este singurul lucru prin care vreau sa ma promovez.

Presa a fost de multe ori rautacioasa cu tine, ai invatat sa treci peste sau sunt inca lucruri care te deranjeaza foarte tare?

A fost sau n-a fost, nu conteaza, nu ma deranjeaza. Eu imi vad de treaba mea si muncesc, pentru ca nu o fac pentru presa, o fac pentru mine si pentru oamenii care vin la concertele mele, care imi cumpara piesele, care apreciaza muzica mea.

Ai planuri pentru vara asta, in afara de cele pe care le ai pe plan profesional?

Nu am alte planuri, am un program destul de incarcat si nu cred ca o sa am timp de o vacanta.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod