Hollywood: Viaţa aventuroasă a piratului Johnny Depp şi drumul spre celebritate

Cu Johnny Depp pe afiş, franciza "Piraţii din Caraibe" a adus de miliarde de dolari, iar Jack Sparrow a devenit unul dintre cel mai popular pirat din toate timpurile. Astfel, Johnny Depp a ajuns unul dintre cele mai mari staruri de cinema din generaţia sa, alături de George Clooney şi Brad Pitt.

Pentru construirea celebrului personaj Jack Sparrow, Johnny a folosit drept sursă de inspiraţie personajele de desene animate. "Aşa că m-am gândit, n-ar fi grozav să fac un amestec până devin un fel de Bugs Bunny în variantă umană? Pentru asta trebuie să le mulţumesc copiilor mei. Ei au văzut, oricum, mai multe filme de-ale mele decât mine.

De multe ori îmi testez personajele pe copiii mei. Şi uneori îmi zic «Gata, opreşte-te!» Dar, după cum vedeţi, încă n-am fost concediat", a povestit starul.

Pe lângă faptul că a fost ales în mai multe rânduri drept cel mai sexy bărbat în viaţă, actorul american se numără şi printre cei bine plătiţi actori de la Hollywood, primind salarii record pentru "Piraţii din Caraibe". Actor extrem de talentat, Johnny Depp a cunoscut succesul atât în producţiile hollywoodiene "Piraţii din Caraibe", "Chocolat", "Donnie Brasco", dar şi în producţii independente, precum recentul "Jurnalul unui iubitor de rom" şi, mai ales, în colaborările sale cinematografice cu regizorul Tim Burton - "Edward Mâini-de-foarfece", "Legenda călăreţului fără cap/ Sleepy Hollow", "Corpse Bride/ Mireasa moartă", "Alice în Ţara Minunilor" şi "Umbre întunecate/ Dark Shadows".

Actorul, pe numele său real John Christopher Depp II, s-a născut pe 9 iunie 1963, în Owensboro, Kentucky.

La vârsta de 12 ani, Johnny a primit cadou prima sa chitară şi a decis să înceapă o carieră de muzician. A renunţat la şcoală şi s-a mutat la Los Angeles. În 1983, s-a îndrăgostit de Lori Anne Allison, makeup artist, cu care s-a şi căsătorit.  Soţia sa l-a prezentat lui Nicolas Cage, care l-a sfătuit să se facă actor. Şi-a făcut debutul în "A Nightmare On Elm Street" (1984), iar în 1987 i-a luat locul lui Jeff Yagher în rolul poliţistului sub acoperire Tommy Hanson în serialul TV foarte popular "21 Jump Street" (1987).

Johnny Depp a devenit cunoscut şi datorită relaţiilor sale amoroase cu femei celebre.
După divorţul de Lori Anne Allison din 1985, starul s-a iubit cu vedete precum Sherilyn Fenn, Jennifer Grey, Winona Ryder şi Kate Moss. După despărţirea de Kate Moss, Johnny s-a îndrăgostit de actriţa Vanessa Paradis alături de care a trăit timp de 14 ani. Actriţa în vârstă de 39 de ani, şi Johnny Depp, 49 de ani, sunt părinţii a doi copii, Lily-Rose, în vârstă de 13 ani, şi Jason Jack, în vârstă de 9 ani. Cuplul s-a despărţit anul trecut, în luna iunie.

Cei doi, care nu au fost niciodată căsătoriţi, au format un cuplu de o discreţie remarcabilă. Nu a existat niciun scandal, nicio problemă cu justiţia, iar cuplul se număra printre cele mai solide de la Hollywood.

 

Comentarii (2)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • D pe 7 Feb 2013, 12:31
    il ador

    a fost si va ramine mereu febletea mea...

    2
    0

  • simika pe 7 Feb 2013, 09:13
    il iubesc pe omul asta!

    Nu ma intereseaza cat de afemeiat este! Ma intereseaza cat de bine joaca in filme....orice rol i se potriveste de minune...il ador pur si simplu! e un talent nativ! La Pirati m-as uita non stop, da culoare filmului....si drama poate juca la fel de bine...mai stiti filmul in care era un psihopat, dependent de personajul negativ din scrierile sale? Dumnezeule cat de bine joaca si acolo! Deep si cu Robert Downey Jr. sunt niste actori exceptionali!!!!!!!!!!!!

    6
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod