EXCLUSIV Radio Killer, trupa care a spart topurile din Marea Britanie: „Ne-am propus să facem numai hituri“

Paul Damixie şi Lee Heart, adică Radio Killer, au avut un an 2012 plin de concerte, mai ales datorită faptului că anul 2011 a fost cel mai de succes al trupei şi au devenit cunoscuţi pe întreg mapamondul.

Cei doi au reuşit să ajungă pe primul loc în topurile din Marea Britanie, iar datorită acestui lucru au devenit mai populari peste hotare decât în România.

Iată mai jos un interviu oferit de cei doi cântăreţi de la Radio Killer în exclusivitate site-ului eva.ro:

Cum a luat naştere Radio Killer şi cum aţi ajuns la Smiley sau Smiley la voi?

Paul Damixie: Radio Killer a luat naştere în iarna anului 2009, la iniţiativa lui Smiley. Eu am ajuns la el datorită unui prieten comun care ne-a pus în legătură şi treburile au mers de la sine. Cătălina l-a cunoscut în urma unui concurs de muzică uşoară, iar atunci când proiectul Radio Killer a avut nevoie de o voce feminină, Smiley a sunat-o, i-a propus acest lucru şi ea a acceptat imediat.
 
De ce Radio Killer? V-aţi gândit că o să „ucideţi“ posturile de radio?

Paul Damixie: Nu vrem să ucidem pe nimeni (râde). Radio Killer, în limbajul de stradă din SUA, înseamnă „hit“. Cu alte cuvinte, ne-am propus să facem numai hituri.
 
Melodiile voastre au ajuns în topurile din multe ţări, iar voi aţi avut concerte în toată lumea.

În ce ţară v-aţi simţit cel mai bine şi unde a avut loc cel mai frumos concert?

Paul Damixie: Mai avem de străbătut jumătate de lume, trebuie să trecem şi peste Ocean. Ne simţim bine în fiecare ţară în care mergem şi suntem foarte recunoscători că avem norocul să vedem atât de multe locuri deosebite, să cunoaştem oameni interesanţi.

Cel mai frumos concert a avut loc în Napoli, în seara de Halloween, în anul 2011. Publicul cânta „Lonely Heart“ atât de tare încât, la un moment dat, au acoperit-o pe Lee.

Unde aţi simţit că vă iubesc fanii cel mai mult?

Lee Heart: În Rusia, în Turcia, ne simţim deja ca la noi acasă, pentru că în aceste ţări avem concerte aproape în fiecare weekend. Cât despre show-urile susţinute în România, sunt întotdeauna un motiv de bucurie.
 
Cine scrie versurile melodiilor şi de unde se inspiră?

Paul Damixie: Versurile pieselor le compunem împreună cu Smiley, Elefunk şi restul băieţilor de la studio. Dar cred că inspiraţia vine pentru fiecare din diferite surse sau poate ne inspirăm unul pe altul când suntem în studio, fără să ne dăm seama.
Sunt seri în care se lasă cu multă distracţie, mâncăm pizza şi ne punem de acord cu proiectele aflate în desfăşurare.


 
Ţinând cont că aţi ajuns cunoscuţi în toată lumea, există vreun artist alături de care doriţi să cântaţi?

Lee Heart: Există mulţi artişti buni care s-au afirmat pe scena internaţională în ultima vreme şi cu care am dori să colaborăm. Primii pe listă sunt Avicii, care au adus un sound fresh în muzica electronică şi Calvin Harris, un producător şi un artist deosebit, care ne-a impresionat din prima clipă în care l-am ascultat.

Care au fost cele mai mari realizări ale voastre?

Paul Damixie:
Pentru noi, proiectul Radio Killer în sine este o mare realizare. Ne dedicăm lui în totalitate şi ne bucurăm de fiecare dată când facem un pas înainte.

Dacă privim inapoi, sunt foarte multe lucruri pe care nu ne gândeam că o să le facem atât de curând: să călătorim în fiecare săptămână în altă ţară, să ne auzim piesele la radiouri şi să le vedem la posturile de televiziune aflate la peste 3.000 de kilometri depărtare de casă, să ajungem pe locul 1 într-un top din Marea Britanie, să facem imnul pentru cel mai mare eveniment de muzică dance din România, plus multe altele bucurii pe care ni le oferă muzica şi oamenii care ne ascultă piesele.

Bineînţeles, pe lângă aceste realizări mai sunt şi cele personale.

Lee se poate mândri cu faptul că la 17 ani a cântat cu cei de la Black Eyed Peas pe aceeaşi scenă.
 
Dar cea mai mare dezamăgire profesională?

Paul Damixie: Din fericire, până acum nu am avut parte de vreo dezamăgire pe plan profesional. Muncim mult şi învăţăm în fiecare zi câte ceva care ne ajută să evoluăm din ce în ce mai mult.
 
Cum împăcaţi viaţa de artist cu cea personală şi ce faceţi în timpul liber?

Paul Damixie: Viaţa personală este strâns legată de viaţa de artist. În timpul liber facem ce ne place, ascultăm muzică, ieşim la plimbare în locuri care ne relaxează, mergem la cinema, lucruri pe care le face orice tânăr de 23 de ani.
 
Ce planuri de viitor aveţi şi până unde vreţi să ajungeţi cu această formaţie?

Paul Damixie:
Avem în plan să lansăm cât mai multe piese şi din ce în ce mai bune. Vrem să ajungem în locuri în care nu am mai fost până acum, să cunoaştem cât mai multă lume şi să transmitem doar energie pozitivă prin muzica noastră.

Ne dorim foarte mult să ajungem cu Radio Killer peste Ocean, pentru că în ultimul timp primim foarte multe mesaje din ţări precum Mexic, Venezuela, Peru şi chiar Statele Unite sau Canada.

 
Ce vroiaţi să vă faceţi când eraţi mici şi unde v-aţi fi aflat acum dacă nu ajungeaţi celebri?

Lee Heart: Amândoi  am avut acelaşi vis încă din copilărie, să facem muzică. Paul îşi dorea să devină DJ, iar eu cântăreaţă. Îmi amintesc şi acum „concertele“ pe care le dădeam în faţa blocului sau cum le cântam părinţilor şi bunicilor.

Din fericire, visele noastre s-au împlinit, iar acum trebuie să le ducem la un alt nivel. Nu ne imaginăm viaţa fără muzică.

(iulian.ioncea@imedia.ro)

18 Septembrie 2012
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod