Eterna divă: Sophia Loren aniversează 80 de ani cu o lansare de carte şi o expoziţie personală

Sophia Loren în "Arabesque", 1966


"Dintr-odată a pus mâinile pe mine. M-am întors foarte liniştită şi l-am respins, ca o pisică mângâiată greşit, şi i-am zis «Să nu îndrăzneşti să mai faci asta vreodată. Niciodată!». În timp ce îl fixam cu privirea, părea mic, fără apărare, aproape ca o victimă a propriei notorietăţi. Nu a mai repetat gestul, dar a fost foarte dificil de lucrat cu el după aceea", scrie Loren.

Cu Cary Grant, lucrurile au stat altfel.

Loren şi actorul american s-au îndrăgostit în 1956, când italianca avea doar 22 de ani şi avea deja o relaţie cu viitorul soţ, Carlo Ponti. Grant avea 52 de ani şi era la a treia căsnicie.

Actorul american a cerut-o în căsătorie în timpul filmărilor pentru "Mândrie şi pasiune", iar cartea conţine şi fotografii ale bileţelelor de dragoste trimise de Grant. Pe unul dintre ele scrie: "Iartă-mă, fată dragă. Te presez prea mult. Roagă-te - aşa voi face şi eu - până săptămâna viitoare.
La revedere, Sophia. Cary"
.

Mesajele de la Grant, care a murit în 1986, făceau des referire la rugăciune: "Mă voi ruga pentru tine. Dacă te gândeşti la mine şi te rogi cu mine, pentru acelaşi lucru şi cu acelaşi scop, totul va fi în regulă şi viaţa va fi frumoasă".

Sophia Loren vorbeşte în carte şi despre cele 17 zile pe care le-a petrecut în închisoare în Italia, în 1982, în urma unei înţelegeri cu autorităţile după ce nu a plătit impozitele. Atunci, a dat vina pe contabilul său.

Cartea "Yesterday, Today and Tomorrow - My Life" este publicată la editura Rizzoli în Italia, iar varianta în limba engleză ar trebui să apară în librăriile din Statele Unite în decembrie, drepturile pentru această ediţie fiind deţinute de Atria Books, o divizie a Simon and Schuster.


Foto: Hepta

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod