Elton John, cand cuvintele nu pot spune totul...

Calitate, perfectiune, profesionalism, punctualitate, respect fata de public, acestea sunt o parte dintre cuvintele pe care mi le-am spus dupa ce am parasit Piata Constitutiei, sambata seara, dupa concertul lui Sir Elton John. Un spectacol perfect, la care sincer ma asteptam, pentru ca am stat in fata unui artist perfect.
Calitate, perfectiune, profesionalism, punctualitate, respect fata de public, acestea sunt o parte dintre cuvintele pe care mi le-am spus dupa ce am parasit Piata Constitutiei, sambata seara, dupa concertul lui Sir Elton John. Un spectacol perfect, la care sincer ma asteptam, pentru ca am stat in fata unui artist perfect.

Punctualitatea cu care a intrat pe scena, dialogul continuu cu publicului, atmosfera creata de acest Zeu al muzicii mondiale, toate acestea sunt motivele pentru care nu am regretat ca am fost printre cei aproape 10.000 de oameni care au suportat cele 33 de grade celsius din Piata Constitutiei (n.r. ora 22.30) pentru a-l asculta pe Elton John.

La 7 ani de la prima vizita in Bucuresti, artistul a intrat pe scena putin dupa ora 20.00 si toata lumea a fost in delir. Nu mi se intampla foarte des sa simt emotia evenimentelor de acest gen pana in maduva oaselor, insa sambata asta mi s-a intamplat. O combinatie de emotie, fior, bucurie, apreciere pentru Elton John au fost sentimentele care m-au trecut.

Imbracat cu un frac negru, pe spatele caruia avea aplicate paiete albastre care au "desenat" un magician, cu o camasa albastra si ochelari asortati, bineinteles, Elton John a multumit publicului si s-a asezat la pian, deschizand show-ul cu o piesa instrumentala.
"Va multumesc pentru ca sunteti atat de caldurosi, sunt fericit sa ma aflu aici, langa un public superb si intr-o tara frumoasa", a spus Elton John.

Sirul melodiilor a continuat cu piese ca "Saturday Night" si "Rocket Man", insa nu au fost uitate nici melodiile de pe albumele mai noi, care au incantat audienta. Daca la capitolul sonorizare lucrurile au functionat perfect (n.r. aviz amatorilor... deci se poate), nici la capitolul vizual nu am avut nimic de comentat. Fiecare piesa interpretata pe scena isi gasea corespondentul ilustrat cu animatii colorate pe fundal.

Concertul, care a tinut doua ore, fara pauza (asa cum a fost programat initial), a fost structurat pe mai multe "episoade". In prima parte, asa cum am spus mai sus, a existat o combinatie de piese vechi cu altele recente, cu instrumental, pentru ca cea de-a doua sa fie o adevarata petrecere. Aici s-au regasit indragostitii, care credeti-ma erau foarte multi si se exprimau ca atare, dar si cei care inca viseaza la partenerul ideal.
Au urmat, asadar, melodii precum "Sacrifice", "Something About The Way You Look Tonight", "Sorry Seems To Be The Hardest Word" sau "Candle In The Wind". Toti cei de acolo stiam macar un vers din fiecare piesa si cantam alaturi de artist, iar fiecare hit beneficia, inainte de primele acorduri, de o dedicatie venita din partea artistului.

Atmosfera romantica a fost inlocuita, spre sfarsit, de una energica, cu piese precum "I'm Still Standing", care i-au facut pe spectatori sa se ridice in picioare si sa se apropie de scena, dansand si cantand din toate puterile. Finalul apoteotic a reprezantat o insiruire de bis-uri in fata carora nu ar fi rezistat nimeni, cu atat mai putin Elton John care a interpretat - "acest cantec este pentru fiecare dintre voi" - piesa "Your Song". Nu vreau sa omit faptul ca pe langa florile primite, artistul in varsta de 63 de ani a zabovit cateva secunde pe scena, la finalul show-ului,  pentru a semna un afis intins de un spectator.

Respectul si stima oamenilor ti le castigi in timp, iar Elton John a demonstrat ca le are din plin.
Am vazut la spectacol oameni de varsta mea, mai tineri, dar si trecuti de prima tinerete sau chiar in baston. Langa mine a stat o doamna care avea venerabila varsta de 80 de ani. De asemenea, am vazut oameni cu piciorul in ghips sau cu mainile bandajate, femei insarcinate, persoane cu dizabilitati, in cateva cuvinte... oameni care nu au tinut cont de nimic si au venit la concert.


Dupa cele doua ore de concert, Elton John s-a urcat in avionul personal si a parasit Romania. A stat la noi doar 4 ore. Dupa iesirea din scena a artistului, spectatorii au inceput sa se indrepte catre portile de iesire. Toti au avut numai cuvinte de lauda la adresa spectacolului, dar si a artistului: "un profesionist adevarat", "un artist unic", "un concert spectaculos" sau "un exemplu".

"Pretentiile" unui artist desavarsit


Daca-ti imaginezi ca Elton John a acceptat sa vina in Romania numai dupa ce a fost elaborata o lista interminabila cu pretentii, fite sau dorinte, te inseli. Confortul lui a fost asigurat de o multime de trandafiri rosii si albi, palmieri si ficusi pe care i-a avut in cabina.
Culinar vorbind, lucrurile au fost la fel de simple: lapte, chipsuri, tortilla cu salsa, ciocolata cu alune, popcorn si multe fructe. In plus, artistul a fost primit cu o serie de preparate romanesti pe care le-a servit cu ajutorul unor tacamuri din argint.


"Multumim ca ne-ati aratat atata dragoste". Cu aceste cuvinte si-a incheiat artistul vizita in Romania.

14 Iunie 2010
 

Comentarii (3)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • MihaelaN pe 16 Iun 2010, 12:39
    Ce frumos arata articolul corectat!

    Felicitari! Asta da articol frumos! Multumesc pentru ca mi-ati citit comentariul. Ar fi fost pacat sa nu fi corectat! Numai bine

    0
    0

  • Laura pe 15 Iun 2010, 22:42
    Foarte miscator

    Dincolo de tot si toate, este un om inzestrat cu talent unic!

    0
    0

  • Gooshpitz pe 15 Iun 2010, 11:48
    :)

    Intradevar superb!

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod