Elena Udrea: de la divă sexy la politician serios

Când a intrat în peisajul politic românesc se spunea despre ea că este personajul tipic din filmul de mare succes "Blonda de la Drept".  Se spune despre doamna Udrea că este protejata lui Traian Băsescu şi că acesta este motivul real pentru care a ajuns "atât de sus" şi atât de repede.

Indiferent de orice speculaţie şi zvon, Elena Udrea a demonstrat că drumul de la divă sexy, până la politician serios poate fi greu, dar nu imposibil. Elena Udrea s-a născut în Pleşcoi, pe 26 decembrie 1973, şi este căsătorită cu omul de afaceri Dorin Cocoş. Actualul ministru al Turismului a terminat Facultatea de Studii Juridice şi Administrative, Bucureşti. Şi-a completat studiile la Universitatea Naţională De Apărare "Carol I".

Parcurs politic


Cea care este supranumită "blonda de la Cotroceni" a intrat în vizorul opiniei publice în anul 2004 când a înfiinţat Fundaţia "PROEUROPA". În perioada iunie 2004 - februarie 2005 a fost Consilier General al Municipiului Bucureşti, Preşedinte la Comisia Juridică şi de Disciplină. Apoi a fost promovată în funcţia de consilier de Stat, şeful cancelariei preşedintelui Traian Băsescu, mandat pe care l-a ocupat până în octombrie 2005. În februarie 2006 s-a înscris în PD, după ce, înainte, demisionase din PNL. Din decembrie 2006 până în noiembrie 2010, Elena Udrea a ocupat postul de Secretar Executiv al PDL, pentru ca apoi să fie aleasă preşedinte al PDL Bucureşti. Din noiembrie 2008 este deputat PDL de Bucureşti, iar din decembrie 2008 până în octombrie 2009 a fost ministru al Turismului în Guvernul Boc I. În octombrie 2009 a ocupat pentru câteva zile funcţia de ministru interimar al Mediului, iar din decembrie 2009 este ministru al Dezvoltării şi Turismului în Guvernul Boc.

Contestată din primul minut în care a aparut in peisajul public din România, numele Elenei Udrea este legat de câteva evenimente care au făcut valuri în actualitatea românească.
1 din 7

Blonda demisionează din funcţia ocupată la Cotroceni

"Astăzi, 21 octombrie 2005, am luat decizia de a demisiona din funcţia de Consilier de Stat în cadrul Administraţiei Prezidenţiale. Am constatat că ori de câte ori lupta Preşedintelui împotriva marii corupţii a făcut un pas înainte, atât asupra mea, cât şi asupra altor persoane care susţin acest demers necesar, s-au declanşat atacuri profund nedrepte şi cu o virulenţă pe care numai teama de aplicare a legii o poate explica. Chiar dacă nici una dintre acuzaţiile care mi s-au adus de către mass-media nu demonstrează apartenenţa mea la vreun grup de interese economice nelegitime, nu doresc ca prin insinuările repetate la adresa mea, să devin o vulnerabilitate a demersurilor Preşedintelui României. Consecvenţa principiilor care au determinat prezenţa mea în echipa preşedintelui şi deplin încrezătoare în puterea acestuia de a duce până la capăt reformarea societăţii româneşti, voi rămâne în continuare un suporter activ al preşedintelui Traian Băsescu". Motivul acestei demisii este strâns legat de Alexandru Bittner, un apropiat al soţilor Cocoş, care în accepţiunea lui Traian Băsescu patrona, la vremea respectivă, "mafia personală a lui Adrian Năstase".
6 Decembrie 2010
 

Comentarii (6)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • vali pe 7 Dec 2010, 20:33
    leana udrea

    ce penal e imbracata......asemeni unei pitzipoance proaste

    1
    0

  • albert pe 6 Dec 2010, 17:52
    comentariu,

    Ori esti prost, ori nu gandesti Sa vezi ce bine traiesti......

    0
    0

  • Lena pe 6 Dec 2010, 16:47
    Nu pot sa cred ce vad. "eva" ti-ai pierdut mii de admiratori cu aticolul asta!!!

    eva ai dat-o in bara cu articolul asta....stim toti ce promoveaza elena udrea. nu pot sa cred ,voi chiar ne luati de fraieri. "socetate" poti sa scrii si din cauza ca te-ai grabit sa scrii sau din cauza unor probleme tehnice ale tastaturii. mai bine ia atitudine in alte situatii ca altfel te vor manca viermii si "sistemul elena udrea" mai bine scrii "socetate" si esti om cu caracter care poate sa ia atitudine in fata acestor nesimtiri , decat un cacoman cum sunt cei care scriu articole de lauda pentru "tovarasa ministru". SA TRAIASCA partidul democrato comunist...pana ieri.

    0
    0

  • Athos pe 6 Dec 2010, 16:37
    Bine, ok

    Bine, bine, am inteles. Nu e voie sa refuzi modelul Nutzi. Ori esti elogios, ori te abtii.

    0
    0

  • citrice pe 6 Dec 2010, 15:27
    LOL

    dia22 pe 6 Dec 2010, 12:46 Elena Udrea "In ce socetate corupta de 2 lei traim! sunt promovate rebuturi iar concluzia si invatatura este ca cu cat esti mai lipsit de principii si faci mai multe gafe cu atat ai mai multe sanse sa reusesti." Da mai draga Dia, ai mare dreptate, "socetatea" in care traim, este satula de cei care habar nu au sa scrie si se mai si fac de ras pe forumuri cu asta. Asa, ca tine.

    0
    0

  • dia22 pe 6 Dec 2010, 12:46
    Elena Udrea

    In ce socetate corupta de 2 lei traim! sunt promovate rebuturi iar concluzia si invatatura este ca cu cat esti mai lipsit de principii si faci mai multe gafe cu atat ai mai multe sanse sa reusesti.

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod