De ce nu a făcut Huidu închisoare deşi a omorât trei oameni? 5 motive!

Şerban Huidu a fost, în urmă cu un an, protagonistul unui tragic accident auto, în urma căruia a omorât trei oameni. Cu toate că a fost pus la zid de presă şi se aştepta ca vedeta să petreacă mulţi ani după gratii, sentinţa instanţei a fost una blândă.
„Cârcotaşul“ a primit o pedeapsă de doi ani şi şase luni, pe latura penală, pentru ucidere din culpă. „A fost suspendat domnul Huidu de la pedeapsă, adică nu i s-a aplicat nicio pedeapsă. Este vorba despre pedeapsa minimă, doi ani şi jumătate. Tatăl meu a murit din cauza intenţiei dumnealui de a conduce cu viteză. Consider că nu i s-a făcut dreptate tatălui meu. Bineînţeles îmi doresc pedeapsa maximă pentru că eu consider că accidentul nu a fost din neatenţie, din imprudenţă, a fost pur şi simplu undeva între omor din culpă şi omor cu premeditare. Nu se poate ca tatăl meu să moară şi nimeni să nu plătească“, a spus, atunci când a aflat decizia, Mircea Balog, fiul lui Ştefan Balog, decedat în accidentul provocat de Şerban Huidu.

Cu toate că ştirea conform căreia Huidu va scăpa de închisoare a circulat chiar din momentul în care s-a aflat că vedeta a omorât trei oameni, nimeni nu se aştepta ca aceasta să fie şi decizia Tribunalului. „Vreau să meargă la puşcărie. A tras nişte sfori ca să aibă circumstanţe atenuante. Trebuia să fie arestat din data de 16 octombrie 2011, ora 12.00, având în vedere cum a executat această crimă, care nu a fost accident. Decizia judecătorilor mi se pare revoltătoare. Putem fi omorâţi ca orice câine, la marginea drumului. Am sperat până în ultima clipă că se va face dreptate, dar nu există justiţie în ţara asta“, a spus şi Elena Balog, văduva lui Ştefan Balog.

Înainte ca instanţa să se pronunţe, mai mulţi avocaţi au vorbit la televizor şi au spus că Huidu va primi cu siguranţă o pedeapsă cu suspendare, deoarece este o infracţiune săvârşit din culpă.
„Va fi o pedeapsă cu suspendare. Nu pentru că este o persoană publică. Majoritatea conducătorilor auto cărora li s-a întâmplat să aibă un accident cu victime primesc o astfel de hotărâre judecătorească“, a declarat avocata Maria Ştefan la Realitatea TV.

Iată mai jos care sunt motivele pentru care Şerban Huidu nu a făcut închisoare, deşi a omorât trei persoane:

1. A fost acuzat pentru omor din culpă


Oamenii legii au anunţat, imediat după accidentul lui Huidu, că majoritatea celor care au provocat accidente rutiere în care şi-au pierdut viaţa persoane au scăpat fără să facă închisoare. Poliţiştii au adăugat că se ajunge la aceste concluzii deoarece astfel de inculpaţi nu sunt consideraţi un pericol pentru ordinea publică, ei primind sentinţe judecătoreşti cu suspendare.

Recent, într-un interviu acordat ziarului „Ring“, Şerban Huidu a recunoscut că este vinovat. „Motivarea sentinţei a fost foarte clară, în sensul că am un grad mic de culpă. Eu nu spun că sunt nevinovat, pentru că nu sunt! Sunt vinovat, pentru că eram pe contrasens! Aşa am şi pledat. Numai că de aici până la a demoniza omul e o distanţă foarte mare“, a spus „cârcotaşul“.

2. Nu avea antecedente penale


Şerban Huidu nu avea, în momentul producerii accidentului, antecedente penale, iar acest lucru a contat foarte mult. Mai mult, vedeta nu consumase băuturi alcoolice sau medicamente care să-i afecteze capacităţile de conducere, înainte de a se urca la volan.

3. A avut remuşcări


Imediat după ce a dat sentinţa cu suspendare în cazul lui Şerban Huidu, judecătorul şi-a motivat decizia. Potrivit acestuia, „cârcotaşul“ a scăpat de puşcărie deoarece a avut remuşcări şi este o persoană corect integrată social.
„În procesul de individualizare a pedepsei instanţa a avut în vedere împrejurarea că scopul procesului penal a fost deja parţial atins inculpatul fiind, prin atitudinea manifestată pe parcursul întregii acestei proceduri, pe deplin conştient de consecinţele faptelor sale pe care a înţeles să şi le asume. De altfel din această perspectivă a asumării consecinţelor faptelor sale instanţa va observa că, deşi inculpatul ar fi avut în continuare dreptul să conducă un autovehicul până la finalizarea procesului penal, acesta nu a uzat de acest drept“, a explicat magistratul de la Judecătoria Braşov.



4. Nu a făcut o manevră interzisă


Huidu a susţinut că este vinovat pentru moartea celor trei persoane, însă a ţinut să precizeze că nu a efectuat o manevră interzisă în momentul accidentului. Se pare că Şerban Huidu a spus că maşina a derapat din cauza carosabilului umed, iar un martor i-a ţinut partea. „Domnul Huidu a trecut, ne-a depăşit pe noi. Nu cred că avea 70 de kilometri la oră. Domnii cu Loganul puteau să evite, aveau viteză mare. Nu ţin nici cu morţii, nici cu el. A făcut un derapaj, n-a mai putut să controleze maşina. Loganul avea viteză mai mare. Huidu n-a mai putut să-şi controleze maşina“, a spus Francis Grancea, care a văzut întreaga scenă.

Din păcate pentru martor, expertiza tehnică în cazul accidentului provocat de Huidu îl contrazice. „Huidu putea preveni producerea accidentului dacă şi-ar fi păstrat banda de circulaţie.
Starea de pericol s-a declanşat în momentul în care Şerban Huidu a pătruns pe contrasens. Maşina condusă de Şerban Huidu rula cu 87 de kilometri la oră, în condiţiile în care limita de viteză era de 50 de kilometri la oră. Loganul rula cu 40 de kilometri la oră“
, se arăta în expertiza tehnică.

5. A fost dispus să plătească despăgubiri


„Şerban Huidu poate primi închisoare cu suspendare sau, în alt caz, poate conveni cu familia răniţilor asupra plăţii unor despăgubiri pentru mai multă linişte în faţa instanţei de judecată, exact cum s-a întâmplat în cazul lui Carmen Păunescu“, a spus avocata Paula Iacob, înainte de a aflat decizia Tribunalului. Însă, familiile victimelor spun că Huidu nu s-a interesat deloc de starea lor.

„Cu familia care acum face cel mai mult scandal eu m-am întâlnit la o săptămână după accident. I-am ajutat cu multe, nu contează! Mai mult, le-am spus că până îşi iau banii de pe daune, măcar salariul omului să-l dau. Şi mi-au dat un cont, apoi l-au închis. Şi acum pun bani, lună de lună, în contul acela“, a spus Şerban Huidu, pentru ziarul „Ring“.

Cârcotaşul este completat şi de avocatul său. „Huidu a spus că-i plăteşte banii în raport cu despăgubirile. Mai mult decât atât, înainte de începerea procesului, i-a trimis în fiecare lună într-un cont, câte 2.500 de lei, pe care ea i-a returnat. Practic, domnul Huidu s-a comportat impecabil în raport cu victimele.
Mai mult decât atât el a dat dovezi de înţelegere faţă de toate familiile victimelor. A fost gata să plăteacă despăgubiri, dar a fost refuzat“
, a spus Florin Şurghie.

Filmul accidentului


Fostul prezentator al emisiunii „Cronica Cârcotaşilor“ a fost implicat, la 16 octombrie 2011, într-un accident rutier în localitatea Timişul de Sus. Şerban Huidu se afla la volanul autoturismului personal, un Mercedes ML, şi a intrat pe contrasens într-o curbă, lovind frontal un Logan care circula regulamentar şi în care se aflau trei persoane.

Două dintre persoanele din Logan au murit pe loc, iar cea de-a treia şi-a pierdut viaţa la spital, după ce a stat în comă timp de câteva ore. Singura victimă din maşina lui Huidu a fost chiar soţia sa, care a suferit o fractură la picior. În Mercedes se aflau copiii „cârcotaşului“ şi bona lor.



(iulian.ioncea@imedia.ro)
2 Noiembrie 2012
 

Comentarii (26)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Radu pe 16 Iul 2022, 00:57
    Politia si mai ales Justitia incurajeaza astfel accidentele mortale in Romania.

    Politia si mai ales Justitia incurajeaza accidentele mortale in Romania. Scopul este sa scada populatia. Desigur ca scapa cine plateste foarte bine, o parte din bani ajung indirect si la judecatori si la politisti. Cat despre Huidu, cu siguranta este odrasla sau ruda cuiva puternic de la SECU, daca era platit colosa, zeci de mii de Euro pe luna.

    0
    0

  • Alex pe 10 Apr 2020, 13:29
    Huidu criminal

    NU exista justitie in Romania. Exista doar judecatori coupti care iau salarii astronomice. Huidu trebuia sa faca puscarie. Este inadmisibil sa omori 3 oameni si sa razi apoi la prima tv. Ochi pentru ochi si dinte pt dinte. Ziceaa cineva ca aia 3 tot morti raman. Da corect. Dar si huidu sa crape in puscarie ca asta merita

    0
    0

  • Aldo Dorin pe 9 Oct 2017, 22:46
    Revoltător ..dar firesc cu ce Justiţie are România după 90' !

    Cazul HUIDU este tipic unei JUSTIŢII CORUPTE , dintr-o ţară coruptă ! Dosarul trebuie redeschis ..după viitoarele alegeri...odată cu tragerea la răspundere şi a celor care n-au aplicat legea CORECT şi ECHITABIL !

    3
    0

  • Aldo Dorin pe 9 Oct 2017, 22:42
    Revoltător ..dar firesc cu Justiţie are România !

    Cazul HUIDU este tipicul unei JUSTIŢII CORUPTE ! Dosarul trebuie redeschis odată cu tragerea la răspundere a celor care n-au aplicat legea CORECT şi ECHITABIL !

    3
    0

  • manel pe 6 Nov 2016, 16:53
    Criminalu a revenit la primatv

    E foarte bine ca gândiți asa ca HUIDU e și el om si oricine făcea asa pt ca suntem Romani și la noi dacă greșim e bine sa nu se facă dreptate ,chiar ma bucur ca o sa ma apuc și eu de tâlhărit,furat ,dat în cap,și după sa scap nepedepsit pt ca asa ar face oricine de la noi din țara . Adica nu va-ti supara dacă vas omora familia din grseala ba chiar mati intelege , nu!!!

    3
    0

  • INGRID pe 23 Dec 2014, 03:03
    E si el om

    Nu mai vorbiti degeaba,voi care comentati mai sus ca cine tine partea nu i-o tine pentru ca e vedeta, ci pentru ca e om ca si noi si oricine poate sa dea gres oricand. Putea sa fie altul la cronica, care sa faca misto si ce acela ar fi fost mai bun? Mai taceti o data! Eu stiu ca e fiecare cu parerea lui, dar si daca facea puscarie acei oameni tot morti erau peste ani. Ca nu e pericol public pentru a fi neaparat inchis. Daca facea puscarie, gata nu mai trebuia sa avem mila?

    1
    3

  • un nimeni pe 11 Dec 2014, 23:38
    ar fi trebuit

    Huiudu Serban, acea Cronica a Carcotasilor, inventata, copiata dupa o emisiune de acest (gen, discutii, procese..), incercare de separare, a renutat gainusa cu codrut la acea cronica...constat ca acest Huidu trebuie sa intre dupa gratii !!!!!!!!!!!!!!!

    1
    0

  • eu pe 28 Nov 2012, 08:42
    huidu

    e bine sa fi facut macar 2 ani puscarie !in locul urmasilor victimei il omoram cu mana mea

    4
    2

  • marietta tote pe 6 Nov 2012, 17:20
    cazul Huidu

    De ce atatea rautate? pentru ca radea de vedete la televizor?Dar aceste vedete care isi bateau joc de limba romana,nu trebuia sa le spuna cineva .Daca nu le carcotea el,le-ar fi spus altul.S-au am fi ramas prosti,crezand ca asa se spune cuvantul respectiv.E bine sa spunem doamne fereste,daca sofam,ca nu se stie cand te paste necazul.In rest numai bine.

    2
    4

  • RoMania pe 4 Nov 2012, 23:44
    Hai RoMania.....

    ......daca omora 5 oameni primea 1 an cu suspendare .....asa ca, cu cat omori mai multi cu atat pedeapsa este mai mica ......asa tara asa legi ....pentru unii....!!!

    8
    2

  • cris pe 2 Nov 2012, 22:02
    pt. imola

    Bineinteles ca suntem liberi sa ne exprimam parerile.Mai citeste inca o data ce am scris.Cea care a vorbit in numele lui esti tu.Tu ai facut niste afirmatii pe care nu ai cum sa le dovedesti,nu poti sti ceea ce este in sufletul lui,nimeni nu stie.Asa cum ti-ai dat cu parerea si in privinta mea,nu ai de unde sti daca eu am fost in situatia celor ce au pierdut pe cei dragi.Niciodata sa nu spui niciodata pentru ca viata ne aduce in niste situatii care in mod normal nici nu ti-ar trece prin cap pana in momentul cand ti se intampla cu adevarat.Este asa de usor sa judeci atunci cand persoana in discutie nu esti tu.

    7
    4

  • Dorel pe 2 Nov 2012, 20:28
    Regrete tardive..

    In primul rand Huidu nu trebuia sa mai fie lasat sa conduca dupa accidentul ce l-a avut in Austria...deci ganditi-va bine domnilor doctori care totusi l-ati declarat apt de a mai conduce un vehicul,el a fost lovit la cap,care in final s-a lasat cu repercursiuni.....AVIZ DOCTORILOR CARE L-AU DECLARAT APT PTR. A CONDUCE UN VEHICUL !!!!!

    8
    2

  • laszlo imola pe 2 Nov 2012, 18:42
    pentru Cris

    Dar tu de ce vorbesti in numele lui? Ma gandeam ca suntem liberi sa ne exprimam parerea, si eu imi sustin cele spuse.Pot sa te intreb si eu de ce nu te pui in situatia celor care si-au pierdut pe cei dragi.

    13
    3

  • Timea pe 2 Nov 2012, 18:41
    Serban Huidu

    Da, ciudat! Nu trebuie sa judecam pe nimeni, dar, doar pt faptul ca Serban este un persoana publica, fapta lui s-a musamalizat. S-a trezit din morti ca sa omoare 3 suflete nevinovate. Este carma lui, pt raul pe care l-a facut chiar si prin emisiunea lui, in care singurul lucru pe care il facea, era sa rada de toti, nu a facut bine la mimeni prin show-ul lui. Fiecare isi primeste rasplata. In cee ce priveste victimele, au fost acolo intr-un moment nepotrivit, a fost ddestinul lor. Oricum, asa ceva se intapla doar in Romania.

    9
    4

  • iulia pe 2 Nov 2012, 14:45
    pt.DeliaManole

    Draga mea, este foarte adevarat ca nu incalzeste pe nimeni daca face inchisoare Huidu si nici mortii nu invie. Insa era o vorba din batrani care zicea "unde-i lege nu-i tocmeala" dar se pare ca nimic din ce-i corect nu mai este valabil in ziua de azi. Te-as intreba insa: daca erai fiica/sora/mama uneia dintre victime mai gandeai la fel oare? Am citit despre un caz al unui batran de vreo 75 de ani care a cules (furat) niste iarba de pe un teren privat de unde nu avea voie. Si a fost prins de politisti si amendat. Pentru ca nu si-a platit amenda, a facut inchisoare cateva luni (nu-mi amintesc cate). De asta ce zici? Fa o comparatie si judeca lucrurile. Daca le luam apararea unora precum Huidu, Paunescu etc.unde ajungem?

    10
    3

  • tobol alina-cristina pe 2 Nov 2012, 14:04
    cazul Huidu

    justitia de azi nu mai este facuta ptr dreptate sau adevar !!cine are mai multi bani ,acela are castig de cauza!!e pacat de dzeu ca cele trei persoane sunt la 3 m adancime pe veci ,iar cel care trebuie sa plateasca ,e liber ca pasarea cerului !!cred caHuidu are constiinta patata cu sangele acelor oameni care au murit nevinovati !!pacat de familiile si de copii care au ramas orfani de tata !!

    4
    3

  • dann pe 2 Nov 2012, 13:53
    din pacate..Romania

    nu incalzeste pe nimeni daca face sau nu puscarie...e vorba doar de faptul ca si prin acest caz,la fel cum au mai fost multe altele s-a creat inca un precedent..oricine poate sa faca orice..chiar sa si omoare unul-2-3-10 oameni pentru ca atata timp cat nu a facut intentionat,scapa linistit doar cu mustrarile lui de constiinta--si cu o suspendare..big deal..deci aviz baietilor de bani gata,dati inainte cu tupeu,mama,tata,banul va scapa de orice..Legea e de partea voastra ,,asta e concluzia..

    13
    3

  • yo pe 2 Nov 2012, 13:30
    5 motive reale

    5 motive:1. pentru ca e persoana publica;2. pentru ca e vedeta; 3. pentru ca are multi bani; 4. pentru ca a platit judecatorii, 5. pentru ca a mituit politistii ce au anchetat cazul; .... daca era o persoana "obisnuita" era legat de mult.

    13
    3

  • onutta21 pe 2 Nov 2012, 12:06
    *****

    raspunsul este simplu .......ptr ca sunt atatia care din urma accidentelor au pierit vieti si nici aia nu au mai facut puscarie ......ex: cazul paunescu

    6
    1

  • DeliaManole pe 2 Nov 2012, 11:39
    oameni rai

    Cata rautate, desi sufera atatia oameni pentru pierderile suferite, sufera si el destul pentru ca si-a distrus si viata lui si a victimelor si familiilor lor si din cauza acestor acuze din partea atator necunoscuti. Daca sta in inchisoare, vor invia din morti? va fi el un om mai bun? de ce vor toti sa faca inchisoare Huidu?? cu ce va incalzeste pe voi?

    8
    15

  • valeriu pe 2 Nov 2012, 11:28
    cazul huidu

    Pentru cine sunt facute legile in romania? Daca ''stimati'' avocati care vreti sa-l scoateti basma curata pe acest individ, ati fi avut printre victimile din Logan, un frate, o sora sau un parinte tot asa ati fi judecat? Cu siguranta ca NU. Asa ca lasatil in libertate, poate miine mai omoara pe cineva, ca si asa suntem cam multi in tara asta. Base, Ponta ce parere aveti de cum se aplica ''legile'' in tarisoara asta? Imi este sila. huidule pt. mine esti un CRIMINAL.

    7
    5

  • cristina pe 2 Nov 2012, 11:21
    in tara asta...

    Asa este in tara asta..nici o lege nu este menita sa ii apere pe oamenii care nu au nici o vina...dimpotriva ..toate legile tin cu cei care fac rau, distrug si ne miram ca lumea pleaca dincolo...

    8
    0

  • Cris pe 2 Nov 2012, 10:40
    pt imola

    Huidu nu este prima persoana,publica sau nu,care primeste o astfel de sentinta.Iar tu Imola n-ar trebui sa vorbesti in numele lui....De unde stii tu ca el nu are mustrari de constiinta,de unde stii tu cat de afectat este el de aceasta situatie...Cand este vorba de acuzatii suntem toti primii sa le facem

    9
    8

  • laszlo imola pe 2 Nov 2012, 09:53
    Stefan Huidu

    Este clar, ca toate explicatiile sunt facute tendentios, spre a dezvinovati pe cel vinovat.Chiar daca oamenii nu fac dreptate(desigur daca era altcineva si nu Huidu , se intampla altfel)sa nu uite Dl. Huidu, ca ce da omul, si primeste la un moment dat.Sa nu se mire cand va primi rasplata Divina pentru ce a facut , si nu numai el va suferi cu siguranta atunci.In al doilea rand, nu stiu cum se poate privi in oglinda acest om, il lasa constiinta sa fie linistit macar o clipa ?

    13
    6

  • irina80 pe 2 Nov 2012, 09:20
    cazul Huidu

    Nu stiam ca depasirea in curba si cu linie continuua nu este manevra interzisa,pentru ca unde am invatat eu cand mi-am luat carnetul mi-au spus ca e o manevra extrem de riscanta si tot cam atata de interzisa.Dar se pare ca pentru "domnul"Huidu nimic nu-i interzis ,ca si pentru alti multi oameni cu bani.Se vede ca viata unui om omorat pe strazile Romaniei nu valoreaza nimic si atunci ma intreb nu cumva autoritatile incurajeaza acest tip de infractiune?

    23
    7

  • danutza209 pe 2 Nov 2012, 07:52
    Romania

    traim in romania si asta spune totul....din pacate

    16
    2

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod