Cum arată vedetele fără machiaj: Aplicația care le face de nerecunoscut

Cea mai bună demonstrație a importanței machiajului este lipsa acestuia. Aplicația care dezvăluie cum ar arăta vedetele fără machiaj stârnește controverse.
Sunt zeci de aplicații care te ajută să-ți faci selfie-urile mai reușite. Dacă vrei să-ți modifici obrajii, gâtul, ochii sau nasul, tehnologia e la dispoziția ta, pe telefonul mobil. Dar există și o aplicație care face exact opusul: înlătură machiajul din fotografii. Iar efectele sunt neașteptate.

MakeApp are mai multe funcții. Cu ajutorul inteligenței artificiale, aceasta poate furniza o simulare a aspectului unei persoane. Funcția de înlăturare a machiajului are cele mai controversate rezultate, notează Bored Panda.

În primul rând, cei mai mulți oameni nu folosesc această funcție pentru ei.
De cele mai multe ori, pozele altor persoane, unele necunoscute, altele celebre, sunt modificate cu această aplicație, iar rezultatele care arată destul de ciudat sunt dezbătute în comentarii nemiloase pe rețelele de socializare. Fără să vrei, te poți trezi pusă la zid pentru o imagine care nu te reprezintă, un fals generat de o aplicație.

Unele voci au acuzat această aplicație că înlătură machiajul fără consimțământul femeilor, altele susțin că e o conspirație a unor misogini care vor să arate că toate femeile sunt urâte dacă nu se machiază.

În al doilea rând, aplicația chiar exagerează la capitolul simulare: multe dintre portretele generate au doar o vagă legătură cu chipurile din imaginile originale.
Femeile care au testat aplicația MakeApp au descoperit că aceasta șterge trăsăturile și unele linii ale feței, depersonalizând chipul. Pentru a demonstra acest lucru, o jurnalistă s-a pozat fără machiaj și a filtrat selfie-ul, apoi rezultatele, iar de la o simulare la alta ea arăta tot mai mult ca un zombie.

Una peste alta, aceste simulări demonstrează că inteligența artificială poate fi de ajutor, de exemplu în elaborarea unor portrete-robot, dar nu trebuie să uităm că tehnologia încă are limitele sale.
Iar aceste imagini ale vedetelor o demonstrează din plin - multe sunt de nerecunoscut.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod