Cleopatra Stratan, mesagerul lui Mos Craciun

24 Noiembrie 2009
Dupa "Ghita" care a facut ravagii pe piata muzicala din Romania, dupa lansarea papusei Cleopatra, dorita de toate fetitele de varsta ei, dupa varianta in limba rusa a piesei "Ghita", familia Stratan merge mai departe cu un nou album si cu un mare concert de lansare.
Dupa "Ghita" care a facut ravagii pe piata muzicala din Romania, dupa lansarea papusei Cleopatra, dorita de toate fetitele de varsta ei, dupa varianta in limba rusa a piesei "Ghita", familia Stratan merge mai departe cu un nou album si cu un mare concert de lansare.

Micuta de 7 ani, care s-a lansat in muzica la 3, ne va incanta cu o serie de colinde interpretate pe 23 decembrie, la Sala Palatului. Mereu alaturi de ea si la dispozitia ei, tatal Pavel Stratan ne raspunde la cateva intrebari legate de eveniment.

Cleopatra este mesagerul lui Mos Craciun prin concertul din 23 decembrie. La ea vine Mosul?

Pentru Cleopatra, Mos Craciun vine, in fiecare an, de 3 - 4 ori, pentru ca ea merita, pentru ca e foarte ascultatoare. Toate scrisorile pe care i le scrie lui Mosul, nu stiu cum, dar ajung la el.
Acum este la scoala, invata foarte bine si cred ca de asta Mosul ii implineste toate dorintele.

"Daca nu vor canta cu vocea, vor canta cu sufletul..."

Cum o sa fie concertul din 23?

Ma gandesc ca o sa fie un concert minunat. Oricum toate concertele ei au fost minunate. Ce poate fi mai frumos cand sala e plina de parinti si copii. Copii mici si parinti. E o varsta de sus in jos. Chiar si bunici cu copii. Canta, danseaza, este o atmosfera dulce, curata, pura.

O sa fie un concert de colinde?

Da, pana acum nu am mai avut concerte de genul asta. Sa canti un concert intreg numai rugaciuni...
Colinda este cea mai sfanta, cea mai pura. Este o rugaciune romaneasca care vorbeste despre Hristos, despre Maica Domnului. Sunt cele mai pure, cele mai curate versuri.

Cred ca si cei mai mici dintre spectatori vor simti aceasta atmosfera de puritate, mai ales ca toate melodiile vor fi cantate de Cleopatra.

Mie mi se pare ca suntem singura natie de pe pamant care, in preajma sarbatorilor, cand ascultam colinde, uitam de tot si traim acele momente. Bradul este brad, sarbatoarea este sarbatoare si colindele sunt colinde.

In acest context, ma gandesc ca numai sa iesi pe scena in fata acestei lumi, care vine sa asculte aceste rugaciuni frumoase care se canta de sute de ani, este un lucru extraordinar.

Nu cred ca o sa existe in sala copil sau parinte care sa nu cunoasca vreo colinda.
Ei vor canta toti si, daca nu o vor face cu vocea, vor canta in suflet. Cleopatra stie de la doi ani o parte dintre colindele pe care o sa le cante. Nici nu-mi imaginez ce o sa fie acolo cand o sa cante "Steaua sus rasare", "Domn, domn sa'naltam", "Florile dalbe", "Astazi s-a nascut Hristos", "Maria si Iosef colinda". Am ales cele mai cantate colinde.

Cum este Cleopatra cantand colinde?  Ai observat la ea vreo modificare de stare, fata de cea pe care o are atunci cand isi canta melodiile ei?

Ma credezi ca parca simt o schimbare? Multe cuvinte sunt despre Dumnezeu, despre Maica lui, despre Hristos si atunci parca simt cum Cleopatra canta din adancul sufletului ei. Exista o mare diferenta si se aude in glasul ei, o sa vedeti cand veti asculta albumul.
O sa auziti acea puritate despre care tot vorbeam, puritate care se regaseste si in vocea ei. Parca-i plange vocea. Cred ca o sa fie ascultat cd-ul pentru ca transmite ceva magic.

Care sunt colindele care-i plac cel mai mult Cleopatrei?

Sunt mai multe, dar cel mai mult ii plac "Steaua sus rasare" si "Leru-i Doamne".
 

Comentarii (4)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

 • cu aceasta ocazia este bine pe 16 Dec 2009, 01:13
  sa atragem atentie

  LIMBA ROMANA ESTE UNUL DINTRE LUCRURILE CELE MAI DE PRET PE CARE L-AM MOSTENIT De aceea oraderecreatie.ro a initiat un proiect pe care rugam parintii si tinerii in general s-o sustina din urmatoarele motive: Stramosii tai au luptat ca ea sa ramana intacta dupa invazia otomanilor ,regim de ocupatie a imperiului austro- ungar sau Rusie. Ei te -au lasat s-o folosesti, s-o pastrezi asa cum ea a fost si apoi s-o predai mai departe unei noi generatii dar fara s-o alterezi si s-o destrugi DE ACEEA TE CHEMAM SA LUPTAM IMPREUNA Pe oraderecreatie.ro Deoarece mai mult decit nicodata ESTE IN PERICOL DE A FI ALTERATA SI DISTRUSA DE O GENERATIE Care o foloseste cu dispstret

  0
  0

 • cu aceasta ocazia este bine pe 16 Dec 2009, 01:11
  sa informama parintii

  Copiluil tau petrece prea multe ore in fata calculator ,refuza sa faca sport la scoala, iar cand sta pe mess din cauza rapiditatii cu care trebuie sa comunice, vorbeste limba romana incorect gramatical am putea sa spunem ca macelaresc limba romana mai multe decit Becali sau primarul de la sectorul 5 care este oraderecreatie.ro sprijinit de diversi parteneri au initiat un proiect care se desfasoare iarna la munte, vara la mare si care rezolva toate aceste probleme asadar recomada copilul tau oraderecreatie.ro

  0
  0

 • Madalynaaa pe 25 Nov 2009, 18:19
  ...

  Cleo e a MOldovei,nu a Russiei si a Romaniei,e a intregii Moldove.asa ca Cleo e din Moldova nu din Romania cum spun altii

  0
  0

 • eu pe 25 Nov 2009, 17:02
  gerila nu craciun

  Vine Mos Craciun pe dracu'! In Rusia inca vine Mos Gerila pe 31 decembrie. Iar ea canta in rusa ... Sau poate vine si Mos Craciun cat timp e in Romania si Mos Gerila cat timp e in Moldova... 2 times lucky

  0
  0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod