Celebrităţi pe valuri. Imagini rare cu vedetele care se relaxau în Veneţia

Înainte ca Riviera franceză să devină atracţia starurilor, Veneţia era preferata celebrităţilor care îşi doreau o vacanţă romantică. O colecţie de fotografii vechi, realizate între anii 1940 şi 1970, surprind mai mulţi monştri sacri ai marelui ecran îndrăgostiţi de canalele pitoreşti ale Veneţiei.

Actori precum Suel Lyon şi Anthony Queen se relaxau plimbându-se cu gondola, în timp ce Sean Connery obişnuia să se aventureze singur la cârma unei ambarcaţiuni închiriate.

Legendarul Kirk Douglas, tatăl lui Michael Douglas, se distra pe plajă cu tinerele localnice atrase de celebritatea pe care i-o adusese rolul din "Spartacus", iar Elizabeth Taylor şi soţul ei de atunci, Eddie Fischer, preferau să se retragă pe insula Burano, unde au fost pozaţi într-un cadru romantic, pe malul lagunei.

Pe atunci, Veneţia era plină de celebrităţi, lucru deloc surprinzător, având în vedere că aici a fost organizat primul festival de film de lume, în 1932, notează cotidianul britanic Daily Mail.

La 80 de ani de la prima ediţie a acestui eveniment cinematografic important, oraşul italian rămâne popular printre vedetele din toată lumea.


Foto: Daily Mail

1 din 11

Legendarul actor american Paul Newman, la o plimbare cu un taxi veneţian, în 1963. În plan secund se vede Piaţa San Marco
28 Februarie 2016
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod