Catalina Cristea isi doreste un iubit tandru si autoritar

Frumoasa Catalina Cristea este acum, dupa ce a abandonat sportul de performanta, dornica sa-si traiasca viata, sa-si construiasca un viitor, daca se poate, altul decat in tenis. Si asta deoarece tenisul a fost viata ei timp de 20 de ani, nelasandu-i timp pentru viata personala.

Dupa ce am reusit sa vorbesc la telefon cu ea si sa-mi stabilesc o intalnire, Catalina a fost amabila si draguta, la propriu si la figurat. Desi intre mai multe drumuri si treburi personale, si-a facut timp pentru un interviu prietenesc si sincer. Nu au deranjat-o intrebarile personale si a raspuns cat se poate de deschis.

Desi Catalina Cristea are dubla cetatenie (romana si americana), nu s-a decis sa ramana totusi in Statele Unite ale Americii, unde s-ar fi putut dedica sportului care i-a adus consacrarea si unde a detinut, pana anul trecut, o casa in Miami. In America a locuit de altfel un timp, "cat se poate locui intre atatea turnee", si tot aici este stabilita si sora sa din 1992.

A avut prieteni cat a locuit in Miami, dar cu nici unul nu se suna in prezent sa se mai intrebe de sanatate, deoarece americanii sunt "destul de superficiali in relatii".
Nici iubiti nu a apucat sa-si faca Catalina intre atatea turnee si drumuri. "Nu cred ca as fi facut fata unei relatii la distanta, intre avioane", spune ea. A suferit dupa o prietenie de un an si jumatate dar recunoaste ca nu era coapta pentru o relatie si ca ii lipseste experienta.

In prezent are un prieten, dar ii e greu sa se ataseze de cineva, atata vreme cat nu stie daca este iubita pentru ce este ea in esenta sau pentru cine este ea. Oricum, prietenii nu a putut sa lege decat dupa abandonarea tenisului de performanta, deoarece inainte nu a avut timp de asa ceva. "Nu am putut lega prietenii cu cineva din copilarie sau cu vreo colega pentru ca de la 7 ani fac tenis si dupa ce am avut rezultate am mers din ce in ce mai rar la scoala. Nici nu-mi cunosteam colegii". De altfel, a fost o perioada in care nu a venit in Europa timp de 7 luni de zile.

Barbatul ideal in viziunea Catalinei Cristea trebuie sa fie tandru, "dar barbat, cu autoritate", sa stie ce vrea, sa fie capabil, cu simtul umorului si foarte atent. Catalina viseaza sa aiba o familie, un copil sau doi, chiar daca intentioneaza sa mai practice tenisul de performanta de placere, nu cu incrancenarea din concursuri.
Pentru ea familia este acum foarte importanta, mai ales ca i-a lipsit atatia ani. Nu a putut fi insotita in turnee de parinti, in general din cauza costurilor ridicate ale deplasarii (circa 30.000 de dolari pe an/persoana), iar antrenor si-a luat doar in ultimii ani, cand conditia ei era alta.

"E foarte trist si greu pentru un jucator de tenis profesionist sa plece singur in turnee, sa se antreneze singur, sa-si faca singur rezervarile si inscrierile la turnee si sa fie propriul sau stapan si sef. Iti impui singur restrictii, legate de trezirea la o anumita ora, de programul si ritmul antrenamentului, de viata extra-profesionala, de pierderea sau nu a noptilor", a mai declarat Catalina. Cat a fost la profesionisti, nu a fumat (acum s-a apucat), nu-si pierdea noptile prin discoteca (acum le-a mai frecventat dar s-a plictisit si de ele), manca organizat si avea o viata cat se poate de disciplinata.

Desi a calatorit in toata lumea, nu poate spune ca a "vazut" acele locuri, fiind foarte concentrata pe concursurile care urmau ori coplesita de un insucces sau bucurie. In acest sport, tot timpul trebuie sa fii cu moralul bun, sa-ti stapanesti chiar si bucuriile, pentru a te putea concentra la urmatorul meci.
Printre jucatoarele cu care s-a inteles bine din "familia tenisului", s-au numarat Arantxa Sanchez, Martina Hingins, Mary Pierce si Ruxandra Dragomir, cu care a fost partenera la dublu.

Prioritatea numarul unu in acest moment in viata Catalinei este construirea unei case, in zona Floreasca, unde o sa locuiasca cu parintii, fiecare urmand sa aiba partea lui de casa. S-a ocupat personal de alegerea gresiei, faiantei si a tot ce mai trebuie in construirea unui camin, deoarece vrea ca totul sa iasa foarte bine.

Timpul Catalinei este ocupat cu antrenarea unor copii intr-una din salile capitalei, cu facultatea, fiind studenta in anul II la ANEFS, cu construirea casei si, mai nou ,cu prietenii. Isi face singura curat in casa, gateste atunci cand are invitati, spala si calca fara ajutorul cuiva din afara. "Daca eu nu am facut atata timp aceste lucruri, acum imi este drag sa le fac", spune ea. Printre pasiuni se numara bijuteriile, pe care desi le achizitioneaza din impuls, cand ii plac, le poarta cu mult bun gust, numai atunci cand se asorteaza cu toaleta sa.

In privinta investirii banilor castigati, Catalina inca nu a luat o decizie, deoarece ar prefera sa faca altceva decat tenis, dar momentan nu stie spre ce sa se orienteze.
Detine deja cateva actiuni la agentia de turism Marshal, cumparate cu multi ani in urma. Isi doreste sa mearga cu rucsacul si cu cortul pe munte, chiar daca e nevoita sa manance conserve. Ii place sa conduca si si-ar dori, de asemenea, sa se plimbe prin tara, sa se opreasca in locuri linistite si sa faca un tur al manastirilor. Are carnet de sofer de 9 ani de zile, dar abia anul trecut si-a cumparat o masina personala, un Audi TT.

Printre pasiunile neimplinite la care Catalina lucreaza in secret se numara aceea de a canta, frumoasa cu ochi inconfundabili pregatind (probabil) pentru public o mare surpriza.

Catalina Cristea este nascuta pe data de 2 iunie 1975. A inceput tenisul de la varsta de 7 ani si a fost prima in lume la junioare (in 1992), iar in clasamentul ATP a ocupat locul 59 la simplu si 39 la dublu. A fost si campioana europeana. S-a lasat de tenisul profesionist in septembrie 2001.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod