Cabral: „Tragedia din Colectiv și atentatele de la Paris au scos din noi tot jegul“

Prezentatorul a răbufnit la adresa celor care i-au criticat pe eroii de la Colectiv şi pe cei care au ca poză de profil steagul Franţei.

Sătul de disputele sterile de pe Facebook şi din presă, Cabral a scris pe blogul său că nu suntem capabili ca naţiune să ne respectăm eroii. El i-a atacat pe cei care l-au criticat pe Adrian Despot, solistul trupei Viţa de Vie, care a salvat de la moarte mai mulţi tineri prezenţi în clubul Colectiv, dar şi pe cei care au susţinut că printre cei care au ajutat s-au strecurat şi hoţi.

"Tragedia din Colectiv și atentatele de la Paris au reușit să scoată din noi tot jegul. N-am fost în stare să ne prețuim eroii.

L-am văzut desființat de fel-de-fel de blambeci pe Adi Despot, omul pe care poate ar trebui să-l vedem ca pe un erou. A scăpat din foc și a riscat apoi intrând din nou în infern și scoțând oameni de-acolo. Am văzut articole despre țiganii vecini cu Clubul Colectiv, despre care se spunea că au furat de la victime. Cu toate că sunt mulți supraviețuitori care au declarat că oamenii ăia i-au scăpat din foc. Doar unul singur dintre țiganii hoți a scos din foc 14 oameni. Erou? Pentru mine este! Pentru alții este un țigan ciorditor", a scris prezentatorul de televiziune.

El a continuat pe un ton şi mai dur: "S-au bălăcărit între ei toți ăia care știau cum ar fi trebuit tratate victimele.
Bălmăjeau niște inepții medicale ce sfidau orice urmă de logică, asta în timp ce-și luau morții în penis reciproc, în niște discuții mai pline de ură decât ale oricăror teroriști. Am luat-o razna. Toți. Emoțional, razna. Psihic, razna. Comportamental, razna."


Cabral a scris şi despre cei care au găsit de cuviinţă să-i critice pe cei care după atentatele de la Paris au adoptat steagul Franţei la pozele de profil de pe Facebook. "Ne-am luat morții la rând unii altora pe motiv că unii și-au pus tricolorul Franței și n-au mai avut doliul #colectiv.
De parcă era concurență între nenorociri. De parcă dacă plângeai pentru morții noștri… n-ai fi putut să faci un gest – unul mic, inexistent, de fapt – pentru a spune că ești aproape și de francezi. De parcă avem dreptul să ne imputăm unii altora faptul că simțim ceva sau altceva. De parcă e dreptul meu să urlu la tine când nu plângi pe cine plâng eu. Sau pe cine cred eu că ar trebui să plângi."


"Am ajuns să ne înjurăm pentru că nu suferim pentru aceleași lucruri", a conchis Cabral, care a pierdut un prieten foarte bun în tragedia din Colectiv, pe fotograful Alex Chelba.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod