Bobby Stoica s-a aflat la primul său film de lung metraj în calitate de compozitor

Compozitorul şi producătorul Bobby Stoica (ex.Voltaj) s-a aflat la primul său film de lung metraj în calitate de compozitor. El a realizat coloana sonoră a filmului “Terapie pentru crimă” – primul film românesc de acţiune cu o “femme fatale” în rol principal şi printre puţinele filme actuale cu o coloană sonoră originală.
“Terapie pentru crimă” (scenariul şi regia Kiki Vasilescu) este primul film românesc de acţiune cu o “femme fatale” în rolul principal, rol ce i s-a potrivit “mănuşă” interpretei Claudia Pavel (Cream).

Acţiunea filmului se desfăşoară în Bucureştiul zilelor noastre iar protagonistă este o tânără corporatistă ce vrea să-şi schimbe meseria cu una mai bănoasă şi mai puţin plictisitoare. Vrea să devină criminal profesionist aşa cum a văzut în filmele de la Hollywood dar constată că nu e aşa de simplu.
De aici încep o serie de aventuri pline de suspans dar şi de umor.

Filmul a fost produs în regim independent de cunoscutul Dan Burlac – recent selecţionat la Festivalul de Film de la Toronto pentru întreaga activitate iar coloana sonoră şi muzica originală au fost realizate de compozitorul şi producătorul Bobby Stoica împreună cu echipa sa de la Voltart.

Prezent la lansarea filmului, Bobby Stoica a declarat: ”Eu şi Kiki Vasilescu suntem prieteni.. pot spune de-o viaţă, adică încă din copilărie, iar când mi-a spus că vrea să facă primul său film, m-am bucurat foarte mult să fac parte din echipa sa.
Am scris pentru “Terapie pentru crimă” coloana sonoră originală, dar şi o piesă cântată de Claudia Pavel (Cream) pentru genericul de final – “Cuckoo with a gun”, iar echipa mea de la Voltart a realizat captura de sunet (“priză directă”) şi o mare parte din postproductia audio“
.

Dacă filmările au durat puţin peste o lună, pentru coloana sonoră au fost necesare şase  luni de muncă: “Am lucrat mai bine de 6 luni la acest proiect şi mă bucur enorm pentru că muzica a fost atât de apreciată, mai ales pentru faptul că este scrisă în aceeaşi cheie ironică, cum este realizat tot filmul, iar stilul este unul eclectic, de la muzică electronică şi dub-step până la rock alternativ cu accente balcanice.  Cred că e o premieră faptul că am alăturat sonorităţile unor instrumente gen acordeon sau fluier, beat-uri, orchestră digitală sau voci de muzică rock, asta în contextul în care muzica pentru filmul românesc de multe ori se rezumă la licenţierea unor lucrări existente ale artiştilor români“, a mai spus Bobby Stoica.

Pentru Bobby Stoica acesta este primul lung metraj pentru care a scris şi realizat coloana sonoră deşi experienţa lui ca şi producător musical este vastă şi include atât filme de scurt metraj, documentare cât şi  zeci de emisiuni TV foarte cunoscute.

Filmul “Terapie pentru crimă” a avut lansarea de gală la sfârşitul lunii septembrie şi rulează în cinematografele din toată ţara până la jumătatea lunii octombrie.
10 Octombrie 2014
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod