Angelina Jolie, cu bune si rele

Angelina Jolie, pe numele sau complet Angelina Jolie Voight, s-a nascut pe 4 iunie 1975 si a fost votata in topul celor mai frumoase femei din lume, este castigatoare a trei Globuri de Aur, a doua premii Screen Actors Guild si a unui Oscar.
Angelina Jolie, pe numele sau complet Angelina Jolie Voight, s-a nascut pe 4 iunie 1975 si a fost votata in topul celor mai frumoase femei din lume, este castigatoare a trei Globuri de Aur, a doua premii Screen Actors Guild si a unui Oscar.

In anul 1982, a debutat in cinematografie, alaturi de tatal sau, Jon Voight, in pelicula "Lookin' to Get Out", insa cariera ei propriu-zisa a inceput 10 ani mai tarziu, cu pelicula "Cyborg 2".

Primul rol important pe care l-a interpretat a fost cel din "Hackers", in 1995. Oscarul l-a primit pentru interpretarea din pelicula "Girl, Interrupted", in 1999. Faima internationala si-a castigat-o dupa rolul Larei Croft din "Lara Croft: Tomb Raider", in 2001. Din acest moment, s-a inscris pe listele celor mai iubite, dar si a celor mai bine platite actrite de la Hollywood. Totul a culminat cu succesul incredibil pe care l-a inregistrat cu pelicula "Mr. & Ms. Smith", din 2005.

Actrita a fost casatorita cu actorii Jonny Lee Miller si Billy Bob Thornton, iar acum traieste alaturi de Brad Pitt. Asa cum se stie deja, din aceasta relatie au rezultat trei copii biologici, Shiloh, Knox si Vivienne, dar si alti trei adoptivi, Maddox, Pax si Zahara. Jolie este recunoscuta pentru cazurile umanitare de care s-a ocupat de-a lungul timpului.

Cam asta ar fi, in mare, povestea actritei Angelina Jolie, care, oriunde merge, capteaza toata atentia. Sunt convinsa, insa, ca ti-ai dori ca toate aceste informatii sa fie detaliate, de aceea, in continuare, vei citi un material complet, in doua parti, despre aceasta actrita.

Angelina, la inceput


S-a nascut in California si este fiica actorilor Jon Voight si Marcheline Bertrand. Este nepoata lui Chip Taylor, sora lui James Haven si fina cuplului Jacqueline Bisser si Maximilian Schell. Din partea tatalui, are radacini si in Slovacia, si in Germania, iar din partea mamei este putin frantuzoiaca, canadiana si irachiana.

Dupa divortul parintilor ei din 1976, Jolie si fratele sau au ramas in grija mamei, care si-a abandonat cariera si s-a mutat cu ei in New York. In timpul copilariei, Jolie obisnuia sa urmareasca filmele mamei sale si, mai tarziu, a explicat ca tocmai de aici s-a nascut si interesul ei pentru actorie. Deci, barfele conform carora tatal ei ar fi influentat-o sa faca actorie sunt total neadevarate.

Cand avea 11 ani, familia ei s-a intors in Los Angeles si atunci a decis sa se inscrie la cursurile Institutului de Teatru Lee Strasberg. Timp de doi ani, cat a frecventat aceasta institutie, a aparut in mai multe scenete. Mai tarziu, a devenit eleva la Beverly Hills Hoght School, unde insa nu s-a simtit foarte bine, pentru ca starea ei materiala nu semana nici pe departe cu cea a colegilor ei, fapt care a dus la o izolare fata de restul.

Din pacate, alaturi de mama ei a dus o viata mai mult decat modesta, iar cele mai multe dintre hainele ei erau cumparate de la second-hand. Pe langa toate aceste nemultumiri pe care le avea, colegii ei nu faceau altceva decat sa faca glume pe seama ei, deoarece era foarte slaba, purta ochelari si foarte multe bratari.

Increderea in sine i-a fost demolata definitiv in momentul in care nu a reusit sa faca modeling, asa cum si-ar fi dorit. Acesta a fost momentul in care a inceput sa se automutileze si, apropo de acest comportament, actrita declara mai tarziu: "Obisnuiam sa colectionez cutite si intotdeauna aveam cateva pe langa mine. Nu inteleg de ce apelam la acel ritual in care ma taiam, insa incerc sa-mi explic ca, poate, astfel simteam ca traiesc, poate ca era ca un fel de terapie pentru mine".

La 14 ani, a abandonat cursurile de actorie si visa sa ajunga directorul unei firme de pompe funebre. Aceasta perioada a stat sub semnul culorii negre, pe care o purta atat in vestimentatie, cat si in culoarea parului, iar tot timpul si-l pierdea alaturi de iubitul ei din acea vreme.

Doi ani mai tarziu, dupa ce aceasta relatie s-a terminat, si-a inchiriat un apartament in apropierea casei in care locuia mama ei si s-a intors la cursurile de teatru abandonate: "Imi amintesc de mine in acea perioada. Eram un copil punk cu tatuaje".

O perioada foarte lunga de timp nu a stiu nimic de tatal ei, reintalnirea lor producandu-se odata cu filmarile pentru "Lara Croft: Tomb Raider". In iulie 2002, Jolie a facut o cere oficiala prin care isi exprima dorinta de a renunta la numele tatalui ei, Voight, iar schimbarea a fost inregistrata pe 12 septembrie 2002. In luna august a aceluiasi an, tatal ei a declarat pentru "Access Hollywood" ca fiica lui are grave probleme emotionale.

Referitor la aceasta situatie, actrita a declarat ca nu doreste sa mai aiba nicio relatie cu tatal ei: "Eu si tatal meu nu ne vorbim. Nu am niciun fel de ura fata de el". De asemenea, Jolie a precizat ca nu vrea sa faca publice motivele care au distantat-o de parintele sau, insa considera ca numele Voight nu este potrivit pentru ea, ca mama adoptiva.

 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • eda pe 8 Feb 2009, 10:01
    amulete

    stiu k angelina si fostul ei sot jonny lee aveau la un moment dat niste amulete cu sange.fiecare avea mostra din sangele celuilalt in amuleta sa.cine stie mai multe detalii despre asta si stie unde pot gasi poze cu amuletele respective??ms anticipat..:*

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod