Angela Gheorghiu canta de Craciun pentru Romania

Angela Gheorghiu, cea mai bine cotata soprana a momentului din intreaga lume, vine la Bucuresti pentru un recital alaturi de Corul Madrigal si de Orchestra Nationala Radio. Pe 23 decembrie, de la orele 19.00, la Sala Palatului, melomanii au ocazia sa auda vocea care ridica in picioare salile de opera din intreaga lume, intr-un concert care se intampla o data in viata.

"Astept cu emotie reintalnirea cu primul meu public", declara soprana, dupa zece ani de absenta de pe scenele Romaniei. Acompaniata de Corul National Madrigal si de Orchestra Nationala Radio, Angela Gheorghiu va oferi un adevarat regal publicului romanesc.
Orchestra Radio il va avea la pupitru pe dirijorul Eugene Kohn, actualmente Director Muzical Emerit al operei Puerto Rico Symphony. Maestrul Kohn dirijeaza inregistrari video si pe CD alaturi de Placido Domingo, si recent si-a interpretat propriul rol ca acompaniatorul Mariei Callas in filmul lui Zefirelli "Callas Forever", jucand alaturi de Fanny Ardent si Jeremy Irons.

Repertoriul concertului va contine cantece celebre de Craciun, precum "O, ce veste minunata", sau "Sus la poarta raiului", cat si arii celebre de opera, din Carmen de "Bizet" sau "Tosca" de Puccini, cu care artista si-a cucerit admiratorii din intreaga lume.
Angela Gheorghiu va interpreta de asemenea si compozitii semnate de sotul ei, tenorul Roberto Alagna, precum "Gentil Pere Noel" sau "Sognare".

Nascuta la Adjud, Angela Gheorghiu a absolvit cursurile Academiei de Muzica din Bucuresti. In 1992 si-a facut debutul international, la Opera Regala din Londra, Covent Garden, cu "Boema" de Puccini. In acelasi an, canta si pe scenele renumitelor opere Metropolitan din New York, si Staatsoper din Viena.

Cariera artistei se lanseaza spectaculos 2 ani mai tarziu. In noiembrie 1994, Angela Gheorghiu - pe atunci o soprana putin cunoscuta, cu un nume greu de pronuntat pentru britanici - isi face aparitia intr-o noua montare "La Traviata" de Verdi si redefineste cliseul "succes peste noapte".
Postul de televiziune BBC isi anuleaza toate programele pentru a transmite in direct spectacolul, casa de discuri Decca Records scoate in timp record pe piata o inregistrare a carei lansare ar fi durat, altminteri, luni de zile, iar ziarele din Marea Britanie se umplu de cronici entuziaste la adresa artistei. Chiar daca mass-media mai fabrica uneori "vedete", doar adevaratele valori rezista in timp si Angela Gheorghiu o dovedeste din plin. "Eu sunt o artista care prinde viata pe scena. Restul este legenda, pe care sper sa o scrie altii pentru mine", afirma soprana, care este adorata la Covent Garden.

Vocea sa unica si prezenta sa scenica deosebita au impus-o drept un mare nume al muzicii lirice internationale.
A cantat pe cele mai prestigioase scene de opera din intreaga lume, castigand nenumarate premii pentru activitatea artistica desfasurata. Este totodata una dintre putinele cantarete de opera care au reusit sa se impuna si pe platourile de filmare. Filmul Tosca, lansat in cinematografele din intreaga lume, i-a adus sopranei nenumarate elogii: "Este una dintre cele mai senzuale Tosca imaginabile
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Carmen Cucerencu pe 5 Dec 2010, 13:11
    Recitalul Angelei Gheorghiu de pe 23.12.2010

    Sunt fascinata si mandra totodata de vocea si frumusetea Angelei Gheorghiu si as dori sa-i ascult cantecele in fiecare zi! Pacat ca, sunt din provincie si nu am posibilitatea sa vin la concertul , de exceptie din 23 decembrie, 2010, la Bucuresti!

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod