A început scandalul la Eurovision 2014. Cine sunt nemulţumiţii?

Ca în fiecare an, selecţia naţională a concursului Eurovision a născut noi controverse, artiştii ajunşi în finală fiind acuzaţi de plagiat sau că s-au calificat pe pile.

Cea mai controversată melodie ajunsă în finala naţională Eurovision 2014 este „Despre mine şi ea“, interpretată de formaţia Bere Gratis. De ce a creat această piesă probleme? Ei bine, Miţă, solistul de la Bere Gratis, este soţul Lianei Stanciu, care este şefa delegaţiei României la Eurovision.

Potrivit ziarului Ring, Miţă şi Liana au luat o decizie surprinzătoare. „Ori ne retragem noi, ori se va retrage Liana. Dacă ajungem în Danemarca, vom cânta în engleză, evident, dar în România trebuie cântat în limba română. La noi nici nu s-a ascultat piesa şi piatra era deja pregătită. Mereu ne dăm cu părerea înainte de a avea cărţile pe masă. Oricum, orele exacte în muzică nu se dau în România. Eurovision e un concurs de compoziţie, interpretarea poate avantaja sau dezavantaja melodia. Muzica este o chestie de gust: îmi place sau nu, e urâtă sau e frumoasă“, a spus Miţă.

În ciuda acestor declaraţii, cei de la TVR au asigurat publicul că formaţia Bere Gratis nu se va retrage din concurs, iar Liana Stanciu îşi va păstra poziţia pe care o are în prezent.

Prima trupă care a contestat rezultatele din acest an ale concursului Eurovision este formaţia Cobzality, care a participat la preselecţii cu melodia „Steaua din vis“, interpretată alături de Matilda Pascal Cojocăriţa. „Ne bucurăm pentru mesajele de stupoare şi de încurajare legate de faptul că piesa noastră n-a trecut de preselecţia Eurovision România. Avem dreptul de a contesta, aşa că ne vom folosi de această prevedere a regulamentului. Mulţumim pentru susţinere, sunteţi cei mai tari“, au scris cei din trupa Cobzality pe Facebook.

O altă artistă care a participat la preselecţiile pentru finala Eurovision România şi care a contestat decizia juriului este Ozana Barabancea. Aceasta a afirmat, pentru jurnaliştii de la WOWbiz, că scandalurile se vor ţine scai de concursul Eurovision atâta timp cât va fi organizat de Televiziunea Română.

„Sistemul este greşit şi depăşit.
Nu se alocă fondurile necesare organizării unui concurs de asemenea calibru şi de aici apar problemele şi suspiciunile. Să terminăm cu nepotismul măcar atunci când e vorba de concursuri suportate din bani publici. De ce ne place nouă să participăm doar ca să fim acolo, să nu ratăm un an? Este păcat de talentul şi potenţialul nostru ca naţie. Trebuie să fim mai îndrăzneţi, mai originali, iar TVR-ul să aloce sumele necesare“
, a spus Ozana Barabancea.



Una dintre melodiile favorite să ne reprezinte în Danemarca este „Miracle“, interpretată de Paula Seling şi Ovi. Chiar dacă are toate şansele să ajungă în finala de la Copenhaga, piesa „Miracle“ nu i-a convins chiar pe toţi artiştii. „Deşi Ovi şi Paula sunt favoriţii nedisimulaţi ai ediţiei, pe mine nu m-au convins. I-am văzut şi pe viu şi nu m-au scos din papuci. «Miracle» nu este «Playing with fire», nici ei nu par a mai avea chimia de acum câţiva ani.

Autorii, vreo 4, par a fi scris câte o parte separat şi după aceea Ovi a venit şi a pus crâmpeiele laolaltă. Piesa nu curge firesc şi se termină jos“, a spus, potrivit Libertatea, Gabriel Cotabiţă.

Mai mult de atât, Paula Seling şi Ovi sunt acuzaţi de plagiat de către Anthony Icuagu, artist ce a participat şi el la preselecţiile Eurovision 2014. „Cea mai bună piesă din concurs este clar cea a Paulei Seling şi a lui Ovi, deşi seamănă extrem de mult cu Demi Lovato - Neon Lights“, a spus acesta, potrivit tabloidului Cancan.

Jurnaliştii de la WOWbiz au reuşit să vorbească şi cu Paula Seling, aceasta afirmând că acuzele sunt penibile. „Ce să zic, e penibil! Nu are nicio legătură. Sunt numai oameni care se simt ameninţaţi şi lansează astfel de zvonuri penibile“, a spus artista.

Pe lângă toate aceste probleme apărute odată cu anunţarea celor 12 finalişti ai concursului Eurovision România, Televiziunea Română mai are o problemă.
Site-ul exclusivNEWS.ro a anunţat că România riscă excluderea de la Eurovision din cauza TVR, care nu a achitat către EBU taxa de participare la Eurovision Song Contest 2014. „Nu știu exact care este bugetul, dar știu că taxa de participare este de 130.000 de euro, care nu s-a plătit. Aia trebuie plătită. Am anunțat că mergem și ca niște oameni de onoare ce suntem, o să mergem. Mai mult nu știu“, a spus Liana Stanciu, potrivit sursei citate.

În ciuda acestor declaraţii, reprezentanţii Televiziunii Publice au afirmat că taxa trebuie plătită până la sfârşitul lunii aprilie, iar plata va fi făcută la fimp.

25 Februarie 2014
 

Comentarii (3)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • TEBULESCU pe 27 Feb 2014, 04:17
    Cică...

    se zice Ovi şi Paula Seling :))

    1
    1

  • afiduta pe 25 Feb 2014, 13:46
    Eurovision

    Nimic nu ma mai mira ! Tipic......romanesc.

    1
    1

  • Cristian Irinoiu pe 25 Feb 2014, 11:30
    EUROVISION?!! Ce e aia?!!

    De multa vreme Eurovision nu mai reprezinta nimic din ceea ce a fost. Este un concurs fara valoare ce nu a mai lansat demult nimic si pe nimeni ci a facut doar valuri de moment, semn al faptului ca acest concurs, ca si San Remo nu mai are nici o scuza pentru ca exista. In Romania, daca nu ai ce face te prezinti la Eurovision... Nu stiu de ce nu inteleg oameni ce sunt chiar foarte cunoscuti in muzica romaneasca... Eurovision este un mit fals.

    2
    3

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod