Whitney Houston, înmormântată duminică

Funeraliile cântăreţei Whitney Houston, care a decedat sâmbăta trecută la vârsta de 48 de ani, sunt transmise în direct pe posturile de televiziune şi pe internet. Circa 1.500 de persoane asistă la ceremonia funerară la biserica baptistă New Hope din Newark, cântăreaţa urmând să fie înmormântată duminică, în cadrul unei ceremonii private, în cimitirul Fairview din Westfield.

Funeraliile cântăreţei Whitney Houston, care a decedat sâmbăta trecută la vârsta de 48 de ani, au fost transmise în direct pe posturile de televiziune şi pe internet. Circa 1.500 de persoane au asistat sâmbătă la ceremonia funerară la biserica baptistă New Hope din Newark. Cântăreaţa a fost înmormântată duminică, în cadrul unei ceremonii private, în cimitirul Fairview din Westfield, relatează agenţia Mediafax.

Sicriul cu trupul neînsufleţit al artistei, acoperit cu trandafiri albi, a fost adus la biserică cu un dric auriu, şi depus în altar. Cordoane de poliţie au fost dispuse pe străzile din jurul bisericii, unde s-au adunat numeroşi fani ai cântăreţei.

Ceremonia a fost deschisă printr-un discurs susţinut de pastorul Marvin Winans şi a continuat cu discursul susţinut de episcopul T.D. Jakes, după interpretarea unor cântece religioase de corul bisericii baptiste New Hope şi de New Jersey Mass Choir.

Dintre cei veniţi pentru a-şi lua rămas bun de la artistă, au urcat la tribună pentru a le vorbi invitaţilor Dionne Warwick, verişoara cântăreţei, cineastul de culoare Tyler Perry şi cântăreţul gospel Bebe Winans, care a şi cântat.

Aceştia au vobit despre Whitney Houston, povestind şi întâmplări amuzante trăite cu ea.

Printre cei veniţi la biserică vineri după-amiază pentru a asista la ceremonie se numără Oprah Winfrey, Mary J. Blige, Mariah Carey, Forest Whitaker, Spike Lee şi Kevin Costner. Ceremonia are o durată de aproximativ trei ore.

Actorul Kevin Costner a povestit, sâmbătă, la ceremonia funerară a lui Whitney Houston, despre cum a ajuns să joace alături de cântăreaţă în filmul "The Bodyguard", spunând că numai ea ar fi putut interpreta acel rol. Kevin Costner a luat cuvântul de la tribuna bisericii baptiste New Hope din Newark pentru a-i aduce un ultim omagiu cântăreţei şi actriţei care a debutat pe marele ecran alături de el în "The Bodyguard" (1992). Actorul a spus cum Whitney era tot timpul preocupată de cum îi aprecia performanţa pe scenă mama ei, cântăreaţa Cissy Houston.

Costner a amintit totodată de faptul că şi el şi Whitney Houston au fost leagaţi din copilărie de Biserica Baptistă. "I-am cerut să fie partenera mea în 'The Bodyguard'. (...) Am crezut că e perfectă pentru ceea ce voiam să facem", a spus actorul povestind cum au fost păreri împotriva interpretării rolului principal feminin de o femeie de culoare care nu mai jucase în vreun film, chiar dacă acestea nu au fost exprimate cu voce tare.

Cântăreaţa era pe atunci în turneu, dar Costner a cerut amânarea proiectului pentru un an. "Dar Whitney a trebuit să-şi merite rolul. Trebuia să fie grozavă", a mai spus el.

Totuşi aceasta s-a temut că nu va fi îndeajuns de bună. "Am ţinut-o de mână şi i-am zis că va fi frumoasă, că toată lumea voia ca ea să reuşească", a povestit în continuare actorul, despre audiţie, amintindu-şi amuzat cum Whitney şi-a aplicat singură un alt strat de machiaj chiar înainte de filmarea de probă, aşa cum era obişnuită să fie machiată în videoclipuri, pentru a arăta cât mai bine, iar fardurile i s-au topit sub reflectoarele puternice de pe platou şi i-au curs pe faţă.

"Dacă m-ai putea auzi acum ţi-aş spune că nu ai fost numai destul de bună, ai fost grozavă, ai cântat cântecul fără orchestră, fir-ar să fie", a spus Costner.

"Mulţi ar fi putut interpreta rolul meu, dar cred că numai tu o puteai interpreta pe Rachel Marron (personajul principal feminin din 'The Bodyguard', n.r.) în acel moment", şi-a încheiat acesta povestea. "Du-te escortată de o armată de îngeri la Tatăl tău ceresc, şi când vei cânta în faţa Lui, nu te teme, vei fi îndeajuns de bună", a mai spus Kevin Costner.

Cântăreaţa va fi înmormântată duminică la Newark, lângă locul de veci al tatălui ei în cimitirul Fairview din Westfield, aflat la o distanţă de circa 15 kilometri de biserică.

Biserica baptistă New Hope este locul unde Whitney Houston, călcând pe urmele mamei sale, cântăreaţă de gospel şi R&B, a început să cânte în cor la vârsta de cinci ani, devenind solistă la 11 ani. Whitney Houston a murit pe 11 februarie la vârsta de 48 de ani.

 

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod