WARM UP NexT 2013: Imaginaria

Filmele NexT Imaginaria vin la Incubator 107 pe 1 martie

Festivalul Internațional de Film NexT se pregătește pentru cea de-a 7-a ediție, ce va avea loc anul acesta în perioada 10-14 aprilie. Proiecțiile și seminariile NexT se vor desfășura în locațiile partenere: Cinema Scala, Cinema Studio și Cărturești Verona.   Ediția de anul acesta a Festivalului va fi precedată de 3 evenimente de WARM UP în cadrul cărora se vor proiecta filmele câștigatoare ale ediției 2012 și programele speciale NexT Imaginaria și NexT Dance, ce au făcut parte din programul NexT 2012.

Primul eveniment WARM UP NextT2013  - NexT Imaginaria - va oferi ocazia iubitorilor de scurt metraj să vadă sau să revadă o selecție a celor mai bune realizări din categoriile SF, fantasy și horror.

Evenimentul va avea loc vineri, 1 martie, de la ora 19.00, în spațiul Incubator 107 (Strada Traian 107, București).

Programul proiecției cuprinde:

Hârşt! / Zing, regia Kyra Buschor, Cynthia Collins, Germania, 2011, 7’

Eroare 0036 / Error 0036, regia Raúl Fernández Rincón, Spania, 2011, 12’

Viaţa de apoi…? / Prohveti sünd…?, regia Rao Heidmets, Estonia, 2011, 13’

Memoria materiei / Keha mälu, regia Ülo Pikkov, Estonia, 2011, 10’

Mătăsari, regia Ilija Piperkoski, România, 2011, 24’

Spaima / El espanto, regia J. J. Marcos, Spania, 2011, 15’

Moartea unei insecte / Erään hyönteisen tuho, regia Hannes Vartiainen & Pekka Veikkolainen, Finlanda, 2010, 7’

Cariera de piatră / Kamene, regia Katarína Kerekesová, Slovacia, 2010, 26’

Un scurt preview al proiecţiei poate fi văzut aici: https://bitly.com/shorten/



În deschiderea evenimentului, Yvonne Irimescu, coordonatoarea Festivalului Internațional de Film NexT, va povesti mai multe despre fimele proiectate, dar și cu ce surprize vine noua ediție.  Ca în fiecare an, agenda NexT va cuprinde programul de competiție și secțiunile  tradiționale ale festivalului: Semaine internationale de la critique (secțiune paralelă a Festivalului de Film de la Cannes, Short Matters (scurtmetrajele nominalizate la Oscarurile Europene), Festival Friends/Prietenii Festivalului (pogram prezentat de HBO), Și ei au fost NexT Generation și Cristi & Otto (programul dedicat filmelor realizate de regizorul Cristian Nemescu și sound-designer-ul Andrei Toncu). 

Nu va lipsi nici programul NexT Kids cu o selectie de filme si activitati dedicate celor mici.  Festivalul Intenational de Film NexT  este un eveniment organizat de Societatea Culturala NexT.

Festivalul Internaţional de Film NexT se desfăşoară și în 2013 sub Înaltul Patronaj al Alteţei Sale Regale Principesa Margareta a României. Activităţile Societăţii Culturale NexT se încadrează în “Viziunea pe 30 de ani pentru România” a Casei Regale.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod