VIDEO: Angelina Jolie a anunţat că suferă de varicelă


Varicela, cunoscută şi sub denumirea populară de "vărsat de vânt", este o boală infecţioasă eruptivă acută generalizată, provocată de virusul varicelo-zosterian, din familia virusurilor herpetice. Apare de obicei la vârsta copilăriei. La vârsta de adult, virusul provoacă de regulă o erupţie localizată la unul sau mai multe dermatomuri, cunoscută sub numele de "herpes zoster" sau "zona zoster", de unde şi denumirea de virus varicelo-zosterian.

Este o boală clasică a copilăriei, care pentru copii de obicei este uşoară, dar pentru adolescenţi şi adulţi poate prezenta un risc crescut de complicaţii.

Boala poate dura în jur de o săptămână, notează Mediafax.

Lungmetrajul "Unbroken", regizat de Angelina Jolie, ce va fi lansat pe marile ecrane româneşti pe 23 ianuarie 2015, are la bază romanul omonim scris de Laura Hillenbrand, care spune povestea eroică a americanului Louis Zamperini, un fost maratonist olimpic devenit ulterior erou de război. Veteranul american a murit în iulie 2014, la vârsta de 97 de ani.

Angelina Jolie a devenit în ultimii ani tot mai interesată de regie şi, după debutul ei regizoral, lungmetrajul "In the Land of Blood and Honey", care a fost nominalizat la Globul de Aur pentru cel mai bun film străin în 2012.

De asemenea, Angelina Jolie filmează în această perioadă cel de-al treilea lungmetraj pe care îl regizează, drama familială "By The Sea", în care vedeta americană joacă alături de soţul ei, Brad Pitt.
Pelicula are la bază un scenariu scris tot de Angelina Jolie.


Foto: AFP/Mediafax

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod