#VeștiBune: Protejând împreună cadrele medicale, ne protejăm pe noi

Crafts Medicals este o inițiativă de antrepenoriat social a Asociaţiei Împreună pentru România Modernă de a proiecta, produce și oferi în mod gratuit spitalelor din România echipamente medicale de protecţie precum viziere, acvarii medicale, tunele de legatură între secțiile medicale și mecanismele de ventilație.
Iniţial, o echipă formată din 7 oameni ce provin din medii diferite a început crearea de viziere și consumabile pentru aparatura medicală din spitale, astfel încât  riscul de infectare a medicilor în timpul tratării pacienților cu coronavirus  să scadă.
 
„Am realizat că împreună aveam resursele și cunoștințele ca să producem materialele medicale necesare. În momentul de față, există o criză în procurarea acestor materiale ce scad riscul cadrele medicale de a se infecta cu coronavirus.
Inspirați de inițiativa celor de la www.viziere.ro și criza de materiale sanitare am hotărât să ajutăm în mod gratuit spitalele din județul Cluj. Cu o perspectivă de #lovemore și #fearless, noi persoane s-au alăturat echipei noastre.

Astfel am reușit să proiectăm și să producem primele acvarii medicale ce ajută la protejarea personalului medical de virusul COVID-19.”
spune Rareş Racotean, unul dintre iniţiatorii proiectului Crafts Medicals.

Până în prezent, 6 spitale din Cluj-Napoca au primit 15 acvarii şi peste 1200 de viziere, urmează ca alte spitale din județele Suceava, Hunedoara, Vrancea, Alba, Braşov, Sibiu să primească un total de 25 de acvarii medicale produse şi distribuite de Asociaţia Împreună pentru România Modernă.

       
Ţinind cont de faptul că în România, 1.958 de salariați din sectorul de sănătate au fost diagnosticați până acum cu Covid-19, potrivit datelor centralizate de federația sindicală Solidaritatea Sanitară la data de 27 aprilie, necesarul de astfel de echipamente este în creştere. Asociaţia a început acest proiect cu resursele proprii, dar pentru a putea dota cu cel puţin un acvariu toate secţiile ATI din România este nevoie de ajutorul nostru, al tuturor.
Donaţiile se pot realiza prin transfer bancar în contul Asociația Împreună pentru România Modernă IBAN: RO17BTRLRONCRT0240816401 deschis la Banca Transilvania Scursala Cluj sau BTPay/Revolut 0730820552 – Dinica Victor.
Informaţiile complete le găsiţi pe site-ul proiectului www.craftmedicals.ro.
 
Împreună putem contribui la protejarea cadrelor medicale. Protejând cadrele medicale ne protejăm pe noi!

Detalii de contact:
0730 820 552 – Dinică Victor, 0726 403 057 – Racotean Rareş, Email – hi@craftmedicals.ro
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod