Unirea Principatelor, sarbatorita la MNAR

22 Ianuarie 2009
Facebook Twitter Comenteaza
Unirea Principatelor, sarbatorita la MNAR

Sambata, 24 ianuarie 2009, MNAR ofera intrare libera in expozitia "Napoleon al III-lea si Principatele Romane", cu ocazia implinirii a 150 de ani de la Unirea Principatelor. Organizata in colaborare cu Muzeul National al Castelului din Compiegne si cu Reuniunea Muzeelor Nationale din Franta, aceasta expozitie a fost special conceputa pentru a marca o dubla aniversare: 200 de ani de la nasterea imparatului Napoleon al III-lea si 150 de ani de la unirea infaptuita sub Alexandru Ioan Cuza.

Muzeul ti-a mai pregatit o surpriza: in ziua de 24 ianuarie va fi organizat un traseu-concurs interactiv.
La intrarea in expozitie, vei primi un formular cu intrebari referitoare la anumite lucrari, apoi esti invitata sa identifici fiecare opera inclusa si sa raspunzi cerintelor enuntate, pe baza observatiei directe. La concurs participa doar formularele completate corect, iar premiile constau in 30 de cataloage ale expozitiei, oferite prin tragere la sorti. Castigatorii vor fi anuntati marti, 27 ianuarie.

Alaturi de picturi, sculpturi, lucrari de grafica si arta decorativa, in expozitie sunt prezente documente si fotografii rare.
Aproximativ 30 de muzee si institutii din Romania si Franta au imprumutat lucrari pentru aceasta manifestare de amploare: Biblioteca Academiei Romane, Muzeul National de Istorie a Romaniei, Muzeul Municipiului Bucuresti, Muzeul de Arta din Iasi, Muzeul de Arta din Timisoara, Arhiva Ministerului de Externe Francez, Biblioteca Nationala a Frantei, Muzeul Orsay, Muzeul Luvru, Muzeul Gustave-Moreau, Muzeul Marmottan-Monet, Petit Palais - Muzeul de arta al Parisului.

Ai nevoie de un sfat?

Intreaba pe

Afla ultimele noutati

Aboneaza-te la newsletter »
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod