Un nou concurs de postere pe tema "Drepturile copiilor"

de Nicoleta Tarantus, 11 Martie 2010
Facebook Twitter Comenteaza
Un nou concurs de postere pe tema

In urma cu 20 de ani, Natiunile Unite au adoptat Conventia privind drepturile copilului.

Aceasta inseamna, de fapt, ca pentru prima data, tarile membre ale Natiunilor Unite au aprobat anumite drepturi, care trebuie respectate in intregime, in orice situatie, in cazul tuturor copiilor sub varsta de 18 ani. Pana in prezent au semnat Conventia 195 de tari ale lumii.

Comisia Europeana, DG Justitie, Libertate si Securitate dedica cea de-a patra editie a concursului sau de postere, celebrarii acestui important acord.

Copiii pot participa la acest concurs si pot afla mai multe despre drepturile pe care le au si isi pot exprima opinia asupra acestui subiect.

Cum? Trebuie sa formeze o echipa de 4 membri (de 10-14 ani sau 15-18 ani) cu un supraveghetor adult.
Copiii trebuie sa aleaga un drept anume din Conventie pentru a-l ilustra pe poster si sa isi prezinte ideile pe un poster cu formatul A2
. Ce si cum deseneaza, depinde doar de ei!

Pentru mai multa inspiratie, prichindeii se pot uita pe quiz-uri si pot consulta Conventia privind drepturile copilului.

Posterul trebuie trimis pana pe data 19 martie 2010.

Cele mai reusite lucrari vor fi publicate pe site-urile internet ale reprezentantelor Comisiei in statele membre, precum si pe portalul Europa. De asemenea, vor fi putea fi utilizate in cadrul viitoarelor campanii europene.

Afla mai multe informatii aceesand site-ul Europayouth.eu.

Ai nevoie de un sfat?

Intreaba pe

Afla ultimele noutati

Aboneaza-te la newsletter »
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod