Un nou concert Avishai Cohen la București. Contrabasistul israelian revine în România după cinci ani!

Un nou concert Avishai Cohen la București. Contrabasistul israelian revine în România după cinci ani!

Artiștii celebrează, de obicei, punctele de cotitură din carieră și din viața personală și o fac, bineînțeles, prin intermediul creațiilor lor.
Contrabasistul israelian Avishai Cohen nu face excepție. Muzicianul împlinește anul acesta 50 de ani și sărbătorește prin intermediul turneului 50:50:50. Vor fi 50 de concerte în 50 de țări și nu putea lipsi din România, după o pauză de 5 ani. 

Avishai Cohen este un artist a cărui călătorie către succesul internațional a fost cel puțin remarcabilă.

 
Contrabasist, compozitor și vocalist, Cohen a plecat din Israel, țara natală, pentru a descoperi tainele jazzului într-una dintre capitalele jazzului internațional: New York. După ce s-a dedicat artei improvizației, prin recitaluri susținute pe străzile aglomerate din New York și prin studierea teoriei la conservator, a obținut o șansă uriașă: aceea de a-l acompania pe faimosul pianist Chick Corea. 

Cu o carieră lungă și aventuroasă, cu 17 albume scoase până azi, după ce a cântat timp de 6 ani cu Chick Corea și a avut nenumărate colaborări cu Bobby McFerrin, Roy Hargrove sau Paquito de Rivera, compozitorul și muzicianul israelian a înregistrat cel mai mare succes comercial cu albumul “1970” scos în 2017 și care l-a expus unei audiențe pop ce nici măcar un era conștientă de lungă sa istorie în jazz.
 

Avishai Cohen comunică, empatizează atât de firesc, atât cu publicul, cât şi cu ceilalţi muzicieni de pe scenă 


„Cohen a cântat la contrabas mai tot timpul fără arcuş, era contopit parcă cu instrumentul său şi s-a lăsat în voia volutelelor armonice, surprinzându-ne permanent cu bucuria pe care o emană cântând.
Deseori cotrabasul s-a transformat şi în instrument de percuţie, Avishai a folosit cutia de rezonanţă a contrabasului ca să sublinieze diverse ritmuri şi cadenţe în improvizaţii. Proaspăt, dinamic, prezent. Avishai Cohen comunică, empatizează atât de firesc, atât cu publicul, cât şi cu ceilalţi muzicieni de pe scenă. A prezentat concertul, piesele, a fost lider, conducător, dar şi liant şi element care se contopeşte în întreg”
, au scris jurnaliștii de la Ziarul Metropolis despre concertul din 2015 susținut de muzician la București.


Va concerta pe 22 aprilie la Sala Palatului în formulă de trio și își va prezenta cea mai recentă apariție discografică, albumul “Arvoles”

 
Alături de el, pe scenă vor urca pianistul Elchin Shirinov din Azerbaidjan și toboșarul israelian Noam David.

Arvoles (care înseamnă ”copaci”, în ladino, limba sefarzilor din Peninsula Iberică) este o întoarcere la rădăcinile sale muzicale la care se adaugă experiențele căpătate în timp ca muzician, tată și soț.
Coperta albumului este o pictură realizată de mama sa iar atmosfera albumului este una nostalgică, care se simte cel mai bine pe piesele Childhood, New York 90 și Nostalgia. Swing, hardbop, bebop, muzică clasică și ritmuri afro-caraibiene, sunt toate prezente în ADN-ul acestui album.

Avishai Cohen Trio va concerta miercuri, 22 aprilie 2020, la Sala Palatului cu începere de la ora 20. Accesul publicului se face de la ora 19.


Jazz Night Out este un eveniment marca Twin Arts. 

Bilete: categoria IV-110 lei, categoria III-130 lei, categoria ÎI-160 de lei, categoria I-180 de lei, VIP-220 de lei.

Biletele sunt disponibile în rețeaua IaBilet
 
și în format electronic pe www.iabilet.ro, în magazinele Flanco, Diverta, Cărturești, Metrou Unirii 1, Muzică, IQ BOX, Uman și pe terminalele Selfpay.
Online, puteți plăti cu cardul, Paypal, carduri de tichete culturale Sodexo, pe factură la Vodafone sau Orange sau ramburs prin Fan Courier oriunde în țară.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod