Un nou album Michael Jackson

Materialul discografic, intitulat "Xscape", conţine opt piese ale megastarului ce nu au fost niciodată lansate și va apărea pe piaţă pe 13 mai.
Albumul, lansat de casa Epic Records, include cântece originale înregistrate de Michael Jackson, care au fost reorchestrate de câţiva producători muzicali renumiţi, precum Timbaland, Rodney Jerkins, Stargate, Jerome "Jroc" Harmon şi John McClain, informează cotidianul britanic The Guardian, citat de agenția Mediafax.

Producătorul executiv al noului album este L.A. Reid, directorul şi CEO-ul casei Epic Records.

Potrivit presei americane, L.A. Reid a primit din partea familiei Jackson acces nelimitat la arhivele cu înregistrările vocale din ultimele patru decenii de viaţă ale megastarului. L.A. Reid s-a asociat apoi cu câţiva producători de top pentru a acorda "un sunet contemporan" acestor cântece.
Potrivit unor declaraţii ale organizatorilor acestui proiect, combinarea pieselor înregistrate de Michael Jackson cu remixarea modernă aduce "un sunet proaspăt, contemporan, care reţine esenţa şi integritatea muzicii lui Michael Jackson".

Ediţia Deluxe a albumului "Xscape" va include şi o selecţie de înregistrări originale ale megastarului. Atât ediţia standard, cât şi ediţia Deluxe a acestui album vor fi disponibile în sistem de precomandă începând din 1 aprilie pe iTunes şi pe site-urile altor distribuitori muzicali consacraţi.

Epic Records, casa de discuri a regretatului "rege al muzicii pop", a lansat mai multe piese ale cântăreţului Michael Jackson după moartea acestuia în 2009.
Alături de o reeditare aniversară a albumului "Bad", albumul de remixuri "Immortal" şi câteva compilaţii postume conţinând piese înregistrate de megastar în perioada în care colabora cu casa Motown, cea mai notabilă lansare postumă de până acum a fost "This Is It", un album care a conţinut şase cântece originale ale starului american, lansate în premieră pe acel material discografic.

Michael Jackson a murit la vârsta de 50 de ani, pe 25 iunie 2009, în urma unei "intoxicaţii grave" cu propofol, un anestezic puternic utilizat în spitale şi în clinicile medicale, pe care starul îl folosea la domiciliu ca somnifer, cu complicitatea medicului Conrad Murray, în perioada în care artistul american se afla la Los Angeles şi efectua repetiţii intense pentru ultimul său turneu din carieră, intitulat "This Is It Tour", care ar fi trebuit să debuteze în iulie 2009 la sala O2 Arena din Londra, notează Mediafax.

Găsit vinovat de omucidere involuntară, Conrad Murray, medicul "regelui muzicii pop", a fost condamnat în noiembrie 2011 şi a fost încarcerat la Men's Central Jail din Los Angeles.
Medicul american, în vârstă de 60 de ani, a fost eliberat la sfârşitul lunii octombrie 2013, după doar doi ani din cei patru ani de închisoare la care a fost condamnat. Pedeapsa i-a fost redusă pentru "bună purtare", iar eliberarea sa este justificată prin dorinţa autorităţilor americane de a reduce numărul de deţinuţi din închisorile californiene, care au devenit extrem de aglomerate.


Foto: AFP/Mediafax
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod