"Un ceai de Sanziene la Pallady"

Facebook Twitter Comenteaza


Luni, 23 iunie 2008, intre orele 18.00-24.00, Muzeul National de Arta al Romaniei "pregateste Un ceai de Sanziene la Pallady", eveniment asortat cu muzica si impregnat de aroma Bucurestilor de altadata.

In asteptarea Noptii de Sanziene, vizitatorii pot vizita muzeul, pot asculta recitaluri de muzica clasica sustinute de Costin Soare (chitara clasica, orele 19.30-20.30) si Mihail Ghiga impreuna cu Mircea Ionescu si Claudiu Lobont (vioara si chitara clasica, orele 21.00-21.30; 23.00-23.30) si se pot delecta cu ceaiuri varatice oferite de Ceainaria Vasiliada.

Cu aceasta ocazie, gradina Muzeului "Theodor Pallady" va fi special amenajata cu lampioane, aluzie la legenda care spune ca de noaptea sanzienelor apar focuri deasupra pamantului, care marcheaza locurile in care au fost ingropate comori.

Muzeul "Theodor Pallady" este situat pe strada Spatarului nr.
22, intr-una dintre cele mai vechi case de locuit pastrate in Bucuresti, casa Melik. Aceasta gazduieste in prezent colectia de arta Serafina si Gheorghe Raut, al carei nucleu este alcatuit din tablouri pictate de Theodor Pallady.

Evenimentul face parte dintr-un proiect mai amplu de promovare a muzeelor-satelit ale Muzeului National de Arta al Romaniei.

Toti cei care intra pe site-ul muzeului, www.mnar.arts.ro si raspund corect la intrebarea concursului pot castiga o invitatie la eveniment.

Ai nevoie de un sfat?

Intreaba pe

Afla ultimele noutati

Aboneaza-te la newsletter »
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod