Trupa Vama are de plata 15.000 euro

de Nicoleta Tarantus, 11 Martie 2010
Facebook Twitter Comenteaza
Trupa Vama are de plata 15.000 euro

Procesul dintre membrii fostei formatii Vama Veche s-a finalizat prin hotararea definitiva si irevocabila pronuntata de Inalta Curte de Casatie si Justitie in cursul zilei de ieri, 10.03.2010.

Procesul a inceput in decembrie 2006 cand, Liviu Manescu, Traian Balanescu si Razvan Lupu, au actionat in instanta membrii formatiei Vama pentru incalcarea drepturilor de autor asupra pieselor Vama Veche.

La mai bine de 3 ani de la demararea procesului, Instanta Suprema a confirmat in totalitate hotararea Curtii de Apel Bucuresti prin care s-a stabilit ca trupa Vama a incalcat legea drepturilor de autor asupra pieselor din repertoriul fostei formatii Vama Veche.
Astfel, instanta a decis ca Vama a interpretat in concertele proprii o serie de cantece compuse de Liviu Manescu, Traian Balanescu si Razvan Lupu (componenti ai fostei trupe Vama Veche), fara a fi obtinut in prealabil acordul acestora.

Drept urmare, membrii formatiei Vama au fost obligati la plata sumei de 15.000 euro despagubiri si a cheltuielilor de judecata. De asemenea instanta le-a interzis membrilor formatiei Vama sa mai interpreteze pe viitor piesele Vama Veche, fara acordul autorilor acestora.

Ai nevoie de un sfat?

Intreaba pe

Afla ultimele noutati

Aboneaza-te la newsletter »
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod