Trei feline din Romania vor fi transferate in Africa de Sud

12 Martie 2009
Facebook Twitter Comenteaza
Trei feline din Romania vor fi transferate in Africa de Sud

Trei lei vor fi transferati din gradinile zoologice din Romania in rezervatia Lionsrock, Africa de Sud, de catre fundatia pentru protectia animalelor VIER PFOTEN. De asemenea, VIER PFOTEN va transfera si patru lei din Austria, in aceeasi rezervatie naturala.

Astazi, cele trei feline din Romania vor fi transportate pe cale rutiera catre Frankfurt (nicio cursa aeriana din Romania neputind indeplini toate conditiile necesare trasportului custilor), de unde vor fi imbarcate intr-o cursa directa inspre Johannesburg.
Punctul final al calatoriei este rezervatia LIONSROCK pe care VIER PFOTEN o detine in Africa de Sud. Cei trei lei vor ajunge in Johannesburg la data de 13 martie.

Doua dintre feline au sase ani, iar numele lor sunt Aurica si Octavian. Cel de-al treilea leu se numeste Cezar, si are 15 ani. Aceste feline au fost tinute ani de zile in custi stramte si ruginite, intre ziduri de beton, pe o suprafata totala de 35 metri patrati. Transferarea lor la Lionsrock este o necesitate, deoarece gradina zoologica din Tecuci a fost inchisa fiindca nu corespundea standardelor europene.


Primele doua feline au 13 si respectiv 16 ani, iar Bonnie si Clyde au amandoi 7 ani. Ei au fost transferati catre Lionsrock din aceleasi motive ca si leii din Romania.

In prealabil, felinele preluate din cadrul gradinii zoologice din Tecuci, au fost supuse unui control medical amanuntit, incluzand verificarea starii de sanatate, vaccinarea si introducerea de microcipuri de identificare.

Actiunea face parte cadrul unui proiect mai amplu desfasurat de VIER PFOTEN impreuna cu Ministerul Mediului si Dezvoltarii Durabile, cu scopul de a oferi solutii pentru imbunatatirea conditiilor din gradinile zoologice din Romania si reamenajarea lor conform cerintelor directivelor UE.


Acesta a fost demarat la inceputul anului 2007, prin semanarea a doua acorduri de colaborare cu Agentia Nationala pentru Protectia Mediului si Garda Nationala de Mediu si cuprinde programe de control al reproducerii animalelor, un plan de relocare a animalelor din gradinile zoologice neautorizate sau fara posibilitati de reamenajare si autorizare, precum si organizarea de workshopuri de pregatire pentru specialistii si personalul de ingrijire din gradinile zoologice.

Ai nevoie de un sfat?

Intreaba pe

Afla ultimele noutati

Aboneaza-te la newsletter »
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod