Tibi Ușeriu a câștigat pentru a treia oară Ultramaratonul Arctic. A parcurs 617 km în 7 zile

Îmi plac florile, câinii și pisicile. Îmi place să fiu la curent cu toate noutățile din modă. Cel mai mult îmi place să scriu despre modă, frumusețe și vedete.
Îmi plac florile, câinii și pisicile. Îmi place să fiu la curent cu toate noutățile din modă. Cel mai mult îmi place să scriu despre modă, frumusețe și vedete.
16 Martie 2018
Tiberiu Uşeriu a câştigat pentru a treia oară la rând cursa de 617 kilometri a Maratonului Arctic Ultra 6633, una dintre cele mai dificile din lume.
Uşeriu a trecut linia de sosire la mare distanţă de următorul concurent şi a devenit, astfel, singurul om din lume care a câştigat de trei ori consecutiv Ultramaratonul de la Cercul Polar.

Românul a încheiat victorios cei 617 kilometri din acest an, cu 57 mai mulţi decât in 2017.
Acesta a terminat cursa în 7 zile și aproximativ 5 ore, potrivit stirileprotv.ro.

Ca de fiecare dată, Tiberiu Uşeriu a trecut linia de start ţinând în mâini steagul României, care avea de data aceasta pe el şi însemnele Centenarului Marii Uniri.

Ediţia din acest an a ultramaratonului a fost una aniversară, cea de-a zecea, astfel că organizatorii au decis să schimbe traseul şi să îl lungească cu 30 de mile (aproximativ 50 kilometri).Din totalul de 617 kilometri, aproximativ 280 au fost parcurşi pe Ice Road, un fluviu îngheţat.
Chiar dacă temperaturile au fost mai ridicate faţă de anii trecuţi, vântul şi ninsoarea le-au pus adesea probleme concurenţilor, potrivit digi24.ro.

La startul cursei au fost înscrişi 23 de concurenţi care intenţionau să parcurgă întregul traseu, însă 16 dintre ei au abandonat pe parcurs.
Printre aceştia s-au numărat şi ceilalţi trei români înscrişi în competiţie: Levente Polgar, Florentina Iofcea şi Avram Iancu.


 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod