Şerban Ionescu a fost internat la spitalul SRI

Soţia actorului a hotărât că acesta are nevoie de îngrijiri medicale de specialitate, după ce starea lui s-a agravat.

Soţia actorului a hotărât că acesta are nevoie de îngrijiri medicale de specialitate, după ce starea lui s-a agravat.

Şerban Ionescu a fost dus la spitalul Agappia Ionescu, aflat la 25 de kilometri de Bucureşti, în mijlocul pădurii de la Baloteşti. Unitatea medicală este ultramodernă şi se functionează sub pază armată.

Actorul se află la secţia de recuperare, unde a început deja şedinţele, informează ziarul Cancan.


Şerban Ionescu i-a acordat un interviu în exclusivitate lui Cătălin Măruţă, pentru emisiunea "Happy Hour", materialul fiind difuzat în ediţia de joi. Actorul a spus că nu poate să se spele, să mânânce singur şi nici să se ridice şi să meargă, considerând că foloseşte doar 1% din el, dar şi-ar dori să se recupereze măcar 40%. De asemenea, are probleme cu vorbirea, respiraţia şi deglutiţia, având în permanenţă nevoie de un însoţitor.

"De şase - şapte luni sunt într-o permanentă competiţie cu boala asta.

E un musafir neplăcut, am luat-o ca pe o doamnă care s-a îndrăgostit", a spus actorul.

Problemele au apărut de fapt în urmă cu un an, când a avut un blocaj de umăr, crezând atunci că este o problemă reumatologică. Timp de cinci luni a urmat un tratament bazat pe un cocktail de antibiotice, alături de o dietă strictă.

Borelia Garini este, potrivit actorului, "boala cu 1.000 de feţe", pentru că în spatele ei se ascund multe alte afecţiuni. Boala atacă membrana neuronală, mielina, afectând astfel muşchii şi alte organe.

Astfel, Şerban Ionescu nu poate merge şi nu-şi poate folosi mâinile, fiind ajutat de mama lui, care are 80 de ani, şi de soţia sa, actriţa Magda Catone, cu care are însă "o relaţie incertă", potrivit spuselor actorului.

"Dar gândesc singur.
E şi un mare avantaj şi un mare blestem, pentru că vezi singur cum corabia ta eşuează"
, a mai declarat el.

Şerban Ionescu a mai declarat în interviu că un domn i-a promis că îl ajută să meargă să se trateze la o clinică specializată în această boală din Augsburg, Germania, dar stabilirea unui tratament personalizat durează foarte mult. Actorul a mai spus că există în lume 38 de tulpini identificate de Borelia şi aproximativ 300 care nu au încă nume.

Totodată, actorul a spus că o dată pe zi îi vin gânduri negre, că s-ar putea să nu mai prindă ziua de mâine, explicând că se poate întâmpla oricând un accident, din cauza complicaţiilor bolii. "Moartea e un accident pe care îl aşteptăm din prima zi de când ne naştem", a spus acesta.

Vânătoarea, teatrul şi petrecerile care îi plăceau au devenit "amintiri", i-a mai spus Şerban Ionescu lui Cătălin Măruţă.
Pe de altă parte, actorul a mai spus că i-ar plăcea să scrie un roman de dragoste, inspirat din viaţa sa, adică despre un bărbat îndrăgostit de o boală.

Întrebat de Măruţă ce le-ar transmite fanilor săi, de la care a primit sute de mesaje, Şerban Ionescu a spus "Vă iubesc", cu ochii în lacrimi.

Magda Catone a anunţat că pe 26 mai, de la ora 11.00, la Teatrul Naţional Bucureşti, se va juca spectacolul "Dineu cu proşti", care-l avea pe Şerban Ionescu în distribuţie, iar încasările din vânzarea de bilete vor fi folosite pentru tratamentul actorului.

Actor al Teatrului Naţional din Bucureşti, Şerban Ionescu s-a născut pe 23 septembrie 1950, în Corabia. Pe lângă spectacolele sale de teatru, Şerban Ionescu a jucat şi în filme, precum "Umilinţă" de Cătălin Apostol (2011), "Website Story" de Dan Chişu (2010) şi "Dincolo de America" de Marius Th.
Barna (2008).

Borelioza (boala Lyme) este o infecţie transmisă prin înţepătura unei căpuşe infectate. Bacteria intră în sânge şi afectează articulaţiile, muşchii, inima şi sistemul nervos. Bolnavii pot paraliza sau rămân cu sechele. Într-un an, la nivel naţional, se înregistrează aproximativ 300 de asemenea cazuri, relatează agenția Mediafax.

Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
11 Mai 2012
 

Comentarii (10)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Vio pe 15 Mai 2012, 12:32
    Serban Ionescu vs Serban Georgescu

    Pt JE :"cat despre marele actor Serban Georgescu, Dumnezeu sa ii dea puterea de a merge inainte si de a lupta cu boala!" Ma scuzati, dar Serban Georgescu nu mai are puterea de a lupta cu boala, ca e ... de multa vreme oale si ulcele, din fericire a fost compozitor. Cat il priveste pe cel in cauza, Dl.Serban Ionescu, Dumnezeu sa indure de chinurile lui si sa se insanatoseasca. Dumnezeu sa-l ajute sa treaca peste aceasta boala cu putere si credinta !

    0
    0

  • taranca pe 14 Mai 2012, 12:22
    acest microb in R. Moldova se trateaza urgent

    Dr. Popovici din Roman, la o emisiune tv. a explicat cum s-a descoperit tratament si mai ales analize in timp util. Cullmea este ca mai interesati si mai capabili sunt Medicii veterinari decat cei umani , care habar nu au cu ce se mananca aceasta boala. In medicina Romaneasca se mai fac cercetari???. La d-lul. inca nu este prea tarziu, se poate trata. Trebuie facut doar o antibiograma pe microb/lama/urina. Tratamentul poate fi cu cel mai rudimentar antibiotic. Fara tratament / tratament dupa ureche, incet incet va ajunge o leguma(nu va mai putea nici vorbi/misca etc. insa nu ataca creerul/intelictul, doar muschii. In aceasta emisiune a fost vb. de o familie care s-a consultat la toti marii prof. universitari din Romania si(sic) america, si pana la urma la ajutat un medic veterinar din R. Moldova. Orice boala isi are nasu, doar trebuie gasit.

    0
    0

  • Corina pe 14 Mai 2012, 11:29
    „Un actor grabit"... prea grabit, poate!

    Intr-adevar, e posibil sa nu mai aiba mult de trait, dar vad ca unii dintre voi deja vorbesc de el la trecut! Iar apropo de romanul de dragoste pe care ar vrea el sa-l scrie ar fi, de fapt, boala care s-a indragostit de un barbat, nu invers...

    0
    0

  • Anonim pe 13 Mai 2012, 18:48
    Parere de rau

    Imi pare foarte rau pentru acest actor. A fost un actor foarte bun si cunoscut.

    0
    0

  • evamonica pe 12 Mai 2012, 16:45
    Pacat

    Pacat ca a fost un actor bun si ar fi avut multe roluri de interpretat. Poate invinge boala si ne mai incanta cu talentul lui.

    1
    0

  • je pe 12 Mai 2012, 01:08
    pentru bobu

    stimabile domn bobu, iti doresc sa ai placerea de a fi muscat de o capusa. sunt sigura ca minunatele tale ganduri se vor indrepta tot catre animale in momentul in care o sa zaci imobilizat la pat, in timp ce alte persoane vor avea prilejul sa te stearga la fund, sa iti dea sa mananci si sa te spele. bonnne chance! cat despre marele actor Serban Georgescu, Dumnezeu sa ii dea puterea de a merge inainte si de a lupta cu boala! Este, intr-adevar, o mare pierdere pentru scena romaneasca.

    3
    0

  • Andreea pe 11 Mai 2012, 23:56
    -

    Este un actor foarte bun, cel mai mult mi-a placut cum a jucat in "fetele marinarului (antena 1), dar si multe alte filme si seriale facute de el,

    0
    0

  • Emil pe 11 Mai 2012, 22:12
    Bobu...

    Bobu este numele tau, sau se refera la marimea creierului cat bobu de mazare?

    1
    0

  • :) pe 11 Mai 2012, 16:54
    dar

    sa inteleg ca tu esti vegetarian sau imbratisezi cretinismele astea?

    0
    0

  • bobu pe 11 Mai 2012, 15:52
    Natura se razbuna

    I-a placut vanatoarea... a omorat animale nevinovate doar pentru placere de a ucide. Eeeee... uite ca o mica insecta din natura le-a razbunat pe toate! Le doresc la fel tuturor vanatorilor care se bucura cand vad animale nevinovate zvarcolindu-se lovite de glont. La cat mai multe capuse!

    3
    7

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod