Seara de film Adina Pintilie

Facebook Twitter Comenteaza
Institutul Cultural Roman organizeaza Seara de Film Adina Pintilie.

Joi, 17 aprilie 2008, de la ora 19.00, la sediul ICR (Aleea Alexandru 38) vor fi proiectate doua din productiile semnate de Adina Pintilie: mediul metraj documentar "Nu te supara, dar...", (Aristoteles Workshop, 2007) si scurtmetrajul studentesc "Frica domnului G" (Universitatea Nationala de Arta Teatrala si Cinematografica I.L Caragiale, 2006).

"Nu te supara, da..." este filmul de debut in mediu metraj documentar al Adinei Pintilie, studenta in ultimul an a Universitatii de Arta Teatrala si Cinematografica "I.L.Caragiale" Bucuresti, sectia Regie Film.
Alaturi de Adina Pintilie, din echipa care a realizat acest film au facut parte Sorin Gociu (imagine) si Ligia Smarandache de la TVR Cluj (montaj/sunet).

Filmul urmareste existenta unei comunitati marginale, aceea a bolnavilor psihic, comunitate care, desi considerata nula din punct de vedere al utilitatii sociale, poseda o valoare umana profunda si nealterata.

"Nu te supara dar..." a obtinut Golden Dove - Marele Premiu pentru "Cel mai bun Film Documentar" la Dok Leipzig 2007, "Premiul Pentru Cea Mai Buna Regie" a unui film documentar semnata de o femeie la Festivalul International de Film Contemporan din Mexico 2008.

Documentarul a fost selectat si la prestigioase festivaluri internationale de film precum: Festivalul de clasa A de la Locarno, competitia Filmmakers of the Present; IDFA - Best of Fests, Amsterdam 2007; Thessaloniki; Montpellier; Trieste; Namur; Documenta Madrid; South by South East USA 2008; Full Frame Documentary Film Festival USA 2008; Indielisboa; Warsaw.

"Frica domnului G" a fost distins cu "Premiul Criticii" si "Premiul pentru Cea Mai Buna Coloana Sonora" la Festivalul International de Film Studentesc Cinemaiubit 2006 si selectat in competitiile a numeroase festivaluri internationale de scurt metraj: Festivalul International de Scurt Metraj de la Venetia, Circuito Off 2006; Festivalurile Internationale ale Academiilor de Film din Viena (2007); Beijing (2006); Potsdam-Babelsberg (2007); Festivalul International de Film din Uruguay 2007; Semana de Cine Experimental de Madrid 2006; etc.

Ai nevoie de un sfat?

Intreaba pe

Afla ultimele noutati

Aboneaza-te la newsletter »
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod