Se construieşte prima grădină verticală din România

de Nicoleta Tarantus, 30 Septembrie 2010
Facebook Twitter Comenteaza
Se construieşte prima grădină verticală din România
ECOTIC construieşte în Bucureşti, prima grădină verticală din România, în formă de arcă, simbol al Galei Premiilor Pentru Un Mediu Curat. Evenimentul va reuni cele mai importante proiecte dedicate mediului desfăşurate în 2010 de organizaţii, instituţii şi companii, ce pot fi înscrise în competiţie în perioada octombrie-noiembrie.

Gala Premiilor Pentru Un Mediu Curat este un program de mare amploare care are ca obiectiv promovarea unei lumi mai bune într-un mediu mai curat, prin expunerea publică a proiectelor de responsabilitate socială care au încercat, într-un fel sau altul, să salveze lumea în care trăim.


Arca Verde este forma de expresie a principiilor şi aspiratiilor care definesc Gala Premiilor Pentru Un Mediu Curat, aflată în acest an la cea de-a doua ediţie a sa.

"La final de an este binevenită o acţiune care practic este menită să inventarieze 'acţiunile, demersurile, iniţiativele verzi' din România. Pentru mine însumi a fost un an provocator din punctul de vedere al protecţiei mediului. Încă de la început, am decis că sprijinim orice formă de colaborare, dacă vizează schimbarea mentalităţii populaţiei.
Un bilanţ real ne poate ajuta în analiza noastră internă, ne poate ajuta planificările din viitor. Fac apel la populaţie să nu rămână indiferentă la aceste acţiuni de conştientizare, pentru că, până la urmă, depinde de noi toţi cum va arăta viitorul copiilor noştri"
, a declarat Ministrul Mediului şi Pădurilor, domnul László Borbély.

Arca Verde ECOTIC, aflată în curs de amenajare pe Bulevardul Unirii, în faţa viitoarei Biblioteci Naţionale, va fi finalizată în jurul datei de 10 octombrie.
Construcţia va avea lungimea de 20 de metri, lăţimea de 6 metri şi înălţimea de 6,5 metri. Suprafaţa plantată desfăşurată va fi de aproximativ 200 de metri pătraţi. Întreaga grădină verticală, ce va fi verde pe tot parcursul anului, va cântări aproximativ 50 de tone, incluzând structura din metal inoxidabil, pământul, diferitele specii de plante, membrana de pâslă specială, sistemul de irigaţii şi fertilizare. Evoluţia lucrărilor, precum şi rezultatul final al acestora pot fi urmărite în direct pe site-ul dedicat Galei, www.PremiilePentruMediu.ro.


Grădina verticală ce va include Bucureştiul în galeria marilor oraşe ale lumii care au amenajate astfel de spaţii este realizată cu sprijinul Primăriei Sectorului 3, care a pus la dispoziţie spaţiul necesar şi care o va prelua în administrare şi întreţinere.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod