Scurtmetrajul "Colivia", castigator in Portugalia

de Nicoleta Tarantus, 12 Iulie 2010
Facebook Twitter Comenteaza
Scurtmetrajul
Scurtmetrajul "Colivia", in regia lui Adrian Sitaru, a fost distins cu Marele Premiu City of Vila do Conde al Festivalului International de Film de Scurtmetraj Vila do Conde din Portugalia, desfasurat in perioada 3-11 iulie 2010.

Ajuns in acest an la cea de-a 18-a editie, este unul dintre cele mai prestigioase festivaluri de scurtmetraje din Europa. Au fost proiectate aproximativ 200 de filme, de diverse genuri: animatie, fictiune, documentare, cinema experimental si video muzical.

Programul competitional al festivalului a cuprins opt sectiuni: Competitie internationala, Competitie nationala, Take One! – sectiune care promoveaza filmele realizate de scolile de cinema si audiovizual din Portugalia, Curtinhas – scurtmetraje pentru publicul foarte tanar, Remixed – competitie de cinema experimental, In Progress – sectiune care urmareste cariera regizorilor prezentati de festival în editiile anterioare, In Focus – retrospective ale creatiilor unor regizori, Program special.
Alaturi de cele opt sectiuni, exista si un important targ de scurtmetraje, aflat la cea de-a 14-a editie, rezervat profesionistilor din industria cinematografica.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod