Scorsese va regiza un film despre viata lui Frank Sinatra

14 Mai 2009
Facebook Twitter Comenteaza
Scorsese va regiza un film despre viata lui Frank Sinatra

Regizorul american Martin Scorsese va realiza un film despre viata celebrului cantaret si actor Frank Sinatra, au anuntat reprezentantii studiourilor Universal Pictures. Acest proiect cinematografic a fost anuntat cu o zi inainte de comemorarea legendarului cantaret, decedat pe 14 mai 1998, in urma unui atac de cord.

Fiica sa, Tina Sinatra va fi producatorul executiv al primului lungmetraj care va ecraniza viata starului. Filmul se va numi, simplu, "Sinatra". Scenariul va fi scris de Phil Alden Robinson, nominalizat la premiul Oscar, in 1990, pentru "Terenul de baseball/ Field of Dreams".

Frank Sinatra a realizat de-a lungul carierei sale peste 1.400 de inregistrari muzicale si a jucat in 58 de filme.
Fiind un personaj controversat, au existat speculatii conform carora cantaretul a devenit curier al Mafiei. Acest lucru i-a inspirat scriitorului Mario Puzo personajul Johnny Fontane, din romanul "Nasul", un artist care foloseste de cariera sa pentru a face diverse servicii Mafiei.

De-a lungul timpului, Sinatra a fost portretizat pe micul ecran de Philip Casnoff, intr-o miniserie de televiziune, in 1992, dar si de Ray Liotta, in filmul "Gasca lui Sinatra", produs in 1998 de HBO.

Regizorul Martin Scorsese are o experienta bogata in ceea ce priveste adaptarea pentru marile ecrane a biografiilor marilor artisti.
Aceasta a realizat unul dintre cele mai recente documentare despre Bob Dylan, "No Direction Home", si a fost premiat cu un Oscar pentru filmul "Cartita". Tot el a lansat pe DVD, in noiembrie 2007, documentarul "Amazing Journey: The Story of the Who", iar in 2088, la Festivalul de Film de la Berlin a lansat un film despre doua concerte ale legendarilor Rolling Stones.

Foto: thecinemasource.com

Ai nevoie de un sfat?

Intreaba pe

Afla ultimele noutati

Aboneaza-te la newsletter »
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod