Revolta unui model gras și sexy care refuză să se înfometeze

A fost făcută în toate felurile. Grasă, vulgară, nătângă. I s-a spus chiar că arată ca o fată de la pagina 3. Însă modelul american Kate Upton nu e chiar genul acela de păpușică blondă și fără minte pe care nimeni n-o ia în serios. Când și-a dat seama că industria modei o împinge spre înfometare pentru a corespunde criteriilor de frumusețe, Kate și-a organizat singură revolta.

A fost făcută în toate felurile. Grasă, vulgară, nătângă. I s-a spus chiar că arată ca o fată de la pagina 3. Însă modelul american Kate Upton nu e chiar genul acela de păpușică blondă și fără minte pe care nimeni n-o ia în serios.

Când și-a dat seama că industria modei o împinge spre înfometare pentru a corespunde criteriilor de frumusețe, Kate și-a organizat singură revolta. Ea a lansat o campanie pe rețelele de socializare ca să atragă atenția asupra sa și a povestit în presă cum a fost respinsă de agențiile de modele pe motiv că este prea grasă. Apoi a început să lucreze pe cont propriu, iar astăzi urcă pe podiumul de prezentare fără să moară de foame.

După ce o reprezentantă a prestigioasei case Victoria's Secret a catalogat-o drept o fată atractivă, dar "plinuță", Kate a decis să lase deoparte criticile de care se izbea de fiecare dată când încerca să obțină un contract serios și s-a orientat spre ședințele foto în bikini, construindu-și o carieră care îi aduce acum câștiguri de milioane de dolari.
Ipostazele sexy, uneori la limita decenței, i-au atras eticheta de "vulgară", dar câtă vreme imaginile au apărut pe copertele unor reviste precum GQ sau Sports Illustrated înseamnă că n-a fost chiar atât de rău.

"A fost greu prima oară, când am intrat în industria modei și mi se spunea: <<Nu merge, ești prea grasă>>", povestește modelul în vârstă de 20 de ani. "Dar corpul meu trebuie lucrat și trebuie să mănânc sănătos. Nu vreau să iau pastile sau să fac foamea. Vreau să mă bucur de viață și nu pot să fac asta dacă nu mănânc sau dacă mă simt jalnic", a explicat ea.

"Modelele tinere au de suferit din cauza agenților, se poartă oribil cu ele. Am fost în Australia și agentul meu mi-a zis din prima <<Nu mă suna dacă ai nevoie de ceva, doar du-te la preselecții>>. Unele fete nu zic nimic, dar eu sunt guralivă, tot timpul spun ce cred", a povestit Kate.

Într-un interviu acordat în acest an pentru cotidianul The New York Time, agenta de modele Sophia Neophitou a declarat că nu ar angaja-o niciodată pe Kate Upton: "E prea mare. E ca o fată de la pagina 3." Ca și cum afrontul nu era suficient, Sophia Neophitou a continuat în aceeași notă sarcastică: "E ca o nevastă de fotbalist, cu părul blond în două nuanțe și genul de față pe care oricine are bani vine și o cumpără."

Ei bine, tocmai părul "prea blond" și farmecul ei i-au adus tinerei mai multe contracte decât i-a oferit industria modei, transformând-o în cea mai dorită frumusețe din Statele Unite, notează cotidianul britanic Daily Mail.

Kate cea plină de rotunjimi a dat lovitura cu ședința foto pentru competiția "Rookie of the Year", pozând pentru ediția de anul trecut a costumelor de baie din Sports Illustrated.

Astăzi, ea este o prezență obișnuită pe copertele revistelor pentru bărbați, iar videoclipul în care ea dansează în bikini pe acordurile hitului Cat Daddy a adunat aproape nouă milioane de vizualizări pe YouTube.

În ultimul timp, Kate Upton încearcă să facă saltul de la imaginea de vampă la cea de star al modei, iar apariția în ediția din iulie a revistei Vogue, publlicație recunoscută pentru regulile sale foarte dure, o poate ajuta să scape de stereotipul "fata în bikini". Doar că acest proces necesită ceva timp: "Îmi place foarte mult moda, dar nu cred că oamenii înțeleg asta, pentru că eu sunt mai mereu în bikini", admite Kate.


Foto: Daily Mail

Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
18 Iulie 2012
 

Comentarii (10)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • ale pe 26 Iul 2012, 17:08
    nui model

    la fata arata chiar foarte bine dar uitativa ce corp are!niste picioare subtiri si un abdomen disgratios ,ar trebui sa mai slabeasca makar vreo 6 kg sa se poata numi model!

    0
    0

  • ana pe 23 Iul 2012, 18:08
    hmmm...

    Nu spun ca ar trebui urmat exemplul manechinelor care se infometeaza sau care sunt anorexice,dar nu pot spune nici ca ma da pe spate una ca ea.Ar trebui sa mai slabeasca vreo 2-3 kg din zona soldurilor si a abdomenului.Problema ei cea mai mare este ca nu are un corp lucrat.Daca ar face sport cu siguranta ar arata mult mai bine.Nici mie nu-mi plac manechinele foarte slabe,dar nici ca ea.Uitati-va la J.Lo,Beyonce sau Kim Kardashian.Sunt super femei,au fund,sani,solduri,dar altfel se aseaza un costum de baie pe ele.Sunt bine proportionate si corpul ingrijit.Deci,chiar daca apreciez initiativa ei,nu-mi place.Ea doar isi satisface poftele culinare,dar nu face nimic in schimb sa se intretina.Se vede!

    2
    1

  • Madalina pe 20 Iul 2012, 14:36
    model de urmat

    Este de admirat, plus de asta un model nu trebuie sa fie exagerat de slab... O admir pentru ca nu vrea sa fie un model de "duzina", vrea sa fie asa cum vrea ea! Dupa parerea mea nu e grasa, ci un model de urmat, nu de defilat

    1
    2

  • DanielaR pe 19 Iul 2012, 13:48
    Hmm, da si nu prea.

    Mie una nu-mi placea cel putin nu la inceput, era mai grasa. In videoclip slabise deja, si arata cat de cat ok ( dar nu pentru un fotomodel). Nu ii sta bine atat de grasa ca in prima poza, pentru ca la ea se depune grasimea mai mult in partea de sus, de aia are sanii atat de mari, si nu pe picioare. Uitati-va cel putin la ce gambe subtiri are, ca daca o fotografiezi de la picioare in jos iti vine sa spui ca e chiar slaba. Plus ca e cam ipocrita tipa, okay vrei sa rupi tiparele, dar asta nu inseamna ca e un lucru bun neaparat, nu asa. De grasime nu se scapa doar prin infometare, este o conceptie total gresita!!! Sa fii slab inseamna sa fii sanatos, insa evident nu e o regula. Nu e bine sa incurajezi nicio tabara, de aia din ce in ce mai multi oameni sufera de obezitate, deci diabet, hipertensiune, boli cardiovasculare. Oricum nu e ea obeza, dar sunt alte "asa zise modele" care sunt.

    3
    3

  • elena pe 19 Iul 2012, 00:21
    model

    DA , I MI PLACE, E FRUMOASA. ARATA BINE,IN PRIMUL RAND ESTE O FEMEIE CU FORME FRUMOASE SI APOI MODEL . SA TE INFOMETEZI??? PTR CE??

    8
    2

  • andreea pe 18 Iul 2012, 19:47
    ...

    Sophia Neophitou are mare dreptate si pe langa asta mai e si o nesimtita,are pretentii cu carul,iar voi nu mai incurajati atata modelele plus size pentru ca tot cele slabe sunt mai frumoase oricat de greu v-ar fi sa recunoasteti asta

    6
    13

  • alexandra pe 18 Iul 2012, 11:57
    revoltator

    doamne sfinte nu sunteti sanatosi la cap oameni buni daca femeia asta este grasa atunci kim kardashian cum mai e aia e disgratioasa are un fund cat casa si voi o ridicati in slavi ca are forme...si mai sunt multe altele care arata groaznic si voi le numiti modele. va contraziceti de fiecare data cand dati cate un exemplu de "femeie fatala"....

    9
    6

  • Clarice pe 18 Iul 2012, 11:27
    sexy

    ararta foarte bine in comparatie cu alte gloabe , o femeie trebuie sa aibe forme , nu trebuie sa arate ca un schelet , iar Lili tu esti o dizgatioasa proasta , pun pariu ca arati ca si o gloaba infometata :D

    17
    2

  • lili pe 18 Iul 2012, 09:32
    ....

    Este dizgratioasa!

    5
    25

  • Meta. pe 18 Iul 2012, 08:50
    Aşa da!

    Asta e o femeie drept de urmat! Sunteţi nişte nesimţiţi că aţi numit articolul "Un model gras.."! Să vă fie ruşine!

    29
    5

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod