Revenire miraculoasă a lui Dan Bittman

Operația care l-a lăsat fără voce a costat 3.000 de euro, însă artistul și-a recăpătat vocea cu un medicament ieftin.
Situația solistului trupei Holograf ar fi fost mult mai bună dacă acesta nu mergea la Viena să se opereze, susține neurologul Constantin Popa. El l-a ajutat pe Bittman să-și recapate vocea în două săptămâni, cu un tratament neconvențional.

"Și-a revenit vocea miraculos, mulți dintre medici mi-au spus că e un timp de 6 luni în care îmi va reveni vocea, însă nimic… Dar Edi Petroșel m-a dus la un profesor, mi-a făcut o radiografie, m-a testat și mi-a zis să încercăm cu un medicament care costă 16 lei, care ar putea face legătura între coarda vocală și nerv. În 8 ore vorbeam deja normal", a povestit artistul la Europa FM.

Bittman a spus că a fost la un pas să se lase de muzică, dezamăgit de faptul că încercările lui de a se vindeca nu aveau rezultat.
"Am vrut să termin cu muzica, nu aveam de ales, nici a la Joe Cocker nu puteam cânta. Am fost acum 3 săptămâni. În cursul operației a stat nervul foarte mult sub anestezie și întins, cred că din cauza asta eram răgușit când am ieșit din operație. Medicii știau că mă ocup cu muzica și mi-au spus că nu se întâmplă nimic, voi avea voce în continuare și uite că s-a întâmplat. Ei știau că unul din efecte este și pierderea vocii pentru o perioadă", a povestit cântărețul.

"Le-am spus colegilor de la Holograf că ar trebui să găsim pe cineva care să cânte în locul meu.
Acum patru săptămâni le-am zis serios pentru că am văzut că nu și nu. Le-am zis să găsească pe cineva sănătos și să meargă înainte. Nu aveam variante decât să stăm luni de zile să așteptăm"
, a mai spus Bittman.

Medicamentul banal foloasit de solistul de la Holograf nu se administrează în mod normal pentru problema sa, de natură neurologică, ci pentru o boală imunologică- miastenia gravis-slăbiciune musculară, notează cotidianul Evenimentul zilei.

"E o terapie originală, care nu se aplică în mod obişnuit în acest caz. Dan Bittman vorbea, dar nu putea să urce.
Tocmai pentru că medicamentul nu avea indicaţie terapeutică pentru această afecţiune, a fost nevoie de acordul scris al artistului. După o perioadă de probă de două săptămâni, reţeta s-a dovedit de succes. Medicamentul trebuie luat de câteva ori pe zi şi nu are efecte adverse. Dacă nervul se reface complet, nu va mai trebui să ia pastile. Vom vedea în 6-8 luni. În caz contrar, va trebui să-l ia toată viaţa, cu riscul ca în timp să nu-şi mai facă efectul"
, a declarat neurologul Constantin Popa pentru Evenimentul zilei.

"La un control de rutină, a aflat că are carotida dreaptă înfundată.
De frică, s-a dus la Viena să se opereze fără să mai întrebe pe nimeni. Carotida stângă era sănătoasă şi nu ar fi avut vreodată nevoie de bisturiu. Se puteau lua măsuri preventive, pentru că leziunea nu era întinsă. Acum, fiind păţit, artistul e ascultător"
, a adăugat specialistul.


Foto: Mediafax




Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
18 Februarie 2013
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Corneliu pe 20 Feb 2013, 21:37
    Cum se numeste medicamentul?

    Cum se numeste medicamentul?

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod