Radu Jude a obtinut Premiul FIPRESCI la Festivalul de Film de la Sofia

17 Martie 2009
Facebook Twitter Comenteaza
Radu Jude a obtinut Premiul FIPRESCI la Festivalul de Film de la Sofia

Filmul "Cea mai fericita fata din lume", debutul in lungmetraj al regizorului Radu Jude, a obtinut Premiul FIPRESCI la Festivalul International de Film de la Sofia (9-15 martie). In urma cu doar o luna, pelicula a obtinut Premiul C.I.C.A.E (Confederation Internationale des Cinemas d'Art et d'Essai) la Festivalul de la Berlin.

Filmul "Cea mai fericita fata din lume" va avea premiera romaneasca pe 8 mai, in cadrul Festivalului Filmului European, urmand sa intre pe ecranele din toata tara in data de 15 mai. Filmul va putea fi vizionat in avanpremiera in Romania in cadrul Festivalului International de Film B'EST, pe 26 martie.

Pe durata festivalului de film de la Sofia, Jude a fost prezent, impreuna cu producatoarea Ada Solomon, si in cadrul Sofia Meetings, una dintre cele mai importante piete de industrie cinematografica din sud-estul Europei.

Proiectul lor, "Toata lumea din familia noastra", scris de Corina Sabau si Radu Jude, a fost desemnat Cel mai bun proiect dintre cele 22 selectate si prezentate in cadrul intalnirilor din aceasta editie.
Premiul obtinut aduce cu el o participare gratuita la Cannes' Producers Network, o selectionare la forumul de co-productii Crossroads de la Festivalul International de Film de la Salonic si 5.000 euro oferiti de studiourile Nu Boyana.

Ai nevoie de un sfat?

Intreaba pe

Afla ultimele noutati

Aboneaza-te la newsletter »
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod