"Premiul Henkel pentru Arta" si-a desemnat finalistii din Romania

Facebook Twitter Comenteaza
Henkel Romania anunta rezultatele preselectiei locale a competitiei "Premiul Henkel pentru Arta", organizata de Henkel Central Europe (Henkel CEE). Aflat la cea de-a saptea editie, "Premiul Henkel pentru Arta" 2008 este dedicat desenului contemporan. La preselectia locala s-au inscris 60 artisti romani.

Juriul local, format din Liviana Dan, critic de arta si curator arta contemporana la Muzeul Bruckenthal Sibiu, Dan Popescu, curator H'Art Gallery, Cristiana Radu, critic de arta si curator si Lavinia Toma, Corporate Communications Manager Henkel Romania, a ales cinci finalisti din Romania din totalul de 60 artisti inscrisi in competitie.
Cei cinci finalisti din Romania ce aspira la premiul in valoare de 7.000 euro sunt: Ana Banica, Roman Tolici, Oana Lohan, Ciprian Paleologu si Heliana Adalgiza Rotariu. In finala internationala de la Viena, acestia vor concura cu artisti din alte 28 de tari din zona Europei Centrale si de Est.

Cea de-a cincea artista, Heliana Adalgiza Rotariu (23 ani) a fost o surpriza pentru juriu, care a selectat-o pentru "felul nonsalant de a combina desenul de tip street-art cu finetea desenului clasic" - a declarat Liviana Dan, Presedinta juriului de anul acesta.

Lucrarile celor cinci finalisti vor fi trimise la Viena, unde juriul international, format din experti in domeniu, se va reuni in luna septembrie 2008 pentru a alege un singur castigator.
Acesta va primi, pe langa premiu, sprijin pentru organizarea unei expozitii personale in tara de origine. Cele mai bune lucrari urmeaza sa fie expuse la Viena, in cadrul unei expozitii ce urmeaza a fi organizata in luna noiembrie 2008.

Pe langa premiul principal, se ofera tinerilor artisti "Premiul pentru tineri artisti", in valoare de 2.000 euro. Premiul va fi acordat participantilor la Programul "Artists-in-Residence". Prin acest program se ofera o bursa de trei luni la Viena pentru tineri artisti din domeniul artelor, precum si pentru fotografi din tarile Europei Centrale si de Sud-Est.


Ai nevoie de un sfat?

Intreaba pe

Afla ultimele noutati

Aboneaza-te la newsletter »
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod