Pregăteşte-te pentru cea mai tare competiţie culinară!

Superstar-ul artei culinare Gordon Ramsay pune din nou pe jar telespectatorii TLC din România, cu cel de-al doilea sezon din Masterchef US ce va avea premiera miercuri, 20 iunie, de la ora 23.00.
Superstar-ul artei culinare Gordon Ramsay pune din nou pe jar telespectatorii TLC din România, cu cel de-al doilea sezon din Masterchef US ce va avea premiera miercuri, 20 iunie, de la ora 23.00.

După căutări derulate la nivel naţional, 100 dintre cei mai buni bucătari amatori din America - printre care un ofiţer de poliţie, un inginer petrolist, un specialist în decoraţiuni interioare, un operator de motostivuitor, un jucător profesionist de poker, un pianist clasic şi un proprietar de salon de tatuaje - ajung cu avionul la Los Angeles, sperând să devină viitorul "Masterchef" şi să se întoarcă acasă cu marele premiu, care le va schimba viaţa.

Juriul caută prezentări deosebite, arome, originalitate şi creativitate, dar lucrul cel mai important pentru concurenţii care vor să aibă fie şi cea mai mică şansă este să fie cu adevărat însufleţiţi de o imensă pasiune pentru arta culinară.

În fiecare episod, concurenţii au la dispoziţie doar o oră pentru a pregăti felul lor de mâncare cel mai reprezentativ, în speranţa că vor câştiga un multdorit şorţ de bucătărie Master Chef şi vor intra în competiţia culinară a vieţii lor.
Unii vor fi trimişi înapoi acasă, dar alţii vor intra în următoarea rundă a concursului. Câştigătorul va primi 250.000 de dolari, propriul contract pentru publicarea unei cărţi de bucate şi  titlul de American Master Chef.

Pentru versiunea americană, producătorii au alcătuit o echipă de juraţi formată din Gordon Ramsay, unul dintre cei mai celebri maeştri culinari ai lumii, cu două dintre somităţile industriei restaurantelor din SUA, Chef Graham Elliot Bowles şi proprietarul de restaurante Joe Bastianich.

Faceţi cunoştinţă cu juriul:

Bowles este un adevărat talent, care a devenit cel mai tânăr chef de 4 stele din America, la vârsta de numai 27 de ani.
Este un pionier al mişcării gastronomiei moleculare, trend care combină gătitul cu chimia. Restaurantul lui inovator combină reţete americane de top, pentru a crea primul restaurant “bistronomic” din Chicago. A primit numeroase premii, cum ar fi multrâvnitul James Beard Award şi a fost recunoscut ca participant şi candidat în Top Chef: Masters (Bravo) şi Iron Chef America (Food Network).

Dacă numele lui Joe Bastianich vă sună cunoscut, e firesc. Mama lui este o vedetă a artei culinare – cheflebrity Lidia Bastianich. Joe este prieten şi partener de afaceri cu cel mai de succes chef italian din America, Mario Batali.
Dar viaţa lui Bastianich nu se rezumă doar la restaurante excelente.
El este şi un apreciat producător de vinuri, descris drept un “filosof la nivelul străzii”. Nume prestigioase precum Food & Wine şi James Beard Foundation l-au recunoscut drept un expert în producţia de vin şi industria restaurantelor.  Cartea lui despre combinaţiile de vinuri, Vino Itialiano, este considerată un adevărat etalon în domeniu.

Puţini oameni din lumea occidentală nu ştiu cine este Gordon Ramsay. Deşi reputaţia lui în SUA a fost clădită în principal pe temperamentul lui exploziv şilimbajul colorat, în Europa Gordon este considerat unul dintre cei mai buni maeştri culinari ai lumii, unul dintre cei mai talentaţi şi mai pasionaţi oameni din industria culinară.
Gordon detine restaurante pe tot globul, din Italia pana in Los Angeles, unele dintre ele avand 3 stele Michelin.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod