Paul McCartney nu-si va recupera drepturile asupra cantecelor Beatles

9 Iulie 2009
Facebook Twitter Comenteaza
Paul McCartney nu-si va recupera drepturile asupra cantecelor Beatles

Pe site-ul lui Paul McCartney au aparut informatii conform carora cantaretul britanic nu va primi drepturile asupra cantecelor Beatles, detinute de Michael Jackson, informeaza Mediafax. Acestea vor ramane in continuare in proprietatea familiei Jackson.

Speculatiile potrivit carora drepturile asupra catalogului Beatles ar fi urmat sa ii revina lui McCartney au aparut in presa internationala imediat dupa decesul lui Michael Jackson, insa testamentul "Regelui muzicii pop", facut public in urma cu o saptamana, nu a continut nicio referire la transferul acestor drepturi.

"In urma cu ceva timp, mass-media a vehiculat ideea ca Michael Jackson urma sa imi lase mie, prin testament, partea sa de drepturi asupra catalogului Beatles, dar aceasta era o minciuna sfruntata, pe care nu am crezut-o nici macar o singura secunda", a declarat Paul McCartney.
"In prezent presa scrie ca eu sunt devastat dupa ce am aflat ca el nu mi-a lasat mie drepturile asupra acelor cantece. Nu este deloc adevarat. Nu am crezut nicio secunda ca informatia originala era adevarata si, din acest motiv, informatia potrivit careia as fi devastat este un fals grosolan. Nu trebuie sa credeti tot ce scrie presa, oameni buni!", a adaugat celebrul muzician britanic.

In ianuarie 2009, un articol publicat in tabloidul britanic The Mirror sustinea faptul ca Michael Jackson dorea sa cedeze partea lui de drepturi asupra catalogului Beatles lui Paul McCartney, ca o "oferta de pace".
Testamentul care stipuleaza ca drepturile asupra cantecelor Beatles vor ramane familiei Jackson dateaza din 2002. Daca Michael Jackson ar fi vrut sa cedeze aceste drepturi lui Paul McCartney, el ar fi trebuit sa modifice acel testament, dar, in mod evident, el nu a facut acest lucru.

Michael Jackson a achizitionat drepturile asupra cantecelor Beatles, pentru suma de 47,5 milioane de dolari, in 1985, cumparand catalogul Beatles scos la licitatie de compania ATV Music, dupa ce a depasit oferta facuta de celalalt partener de licitatie, Paul McCartney.
In momentul mortii sale, Michael Jackson
detinea 50% din aceste drepturi, impreuna cu Sony Music.

Ai nevoie de un sfat?

Intreaba pe

Afla ultimele noutati

Aboneaza-te la newsletter »
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod