Paul Freedman, "Istoria gustului"

Facebook Twitter Comenteaza
Paul Freedman,

Istoria gustului este prima carte care discuta realizarile culinare ale diferitelor civilizatii, din trecut si prezent, descoperirile de ultima ora din istoria mondiala a gastronomiei, aruncand o noua lumina asupra placerii de a manca. Rezultatul este o complexa istorie a gustului: o incursiune prin cele mai elevate, elegante si placute ganduri despre mancare – ingrediente, preparare, prezentare – din preistorie pana in prezent.

Care este motivul pentru care europenii, a caror bucatarie a fost una puternic condimentata incepand din vremea Imperiului Roman, au ajuns sa piarda complet gustul condimentelor pana in secolul al XIX-lea? Cum au influentat cafeaua si ciocolata obiceiurile culinare europene si comertul international? Care au fost originile sofisticatei si variatei bucatarii arabe? De la inceput pana la sfarsit, aceste pagini spun povestea incitanta si bogat ilustrata a unuia dintre obiceiurile umane vitale, care nu doar ne tine in viata, ci ne face sa ne simtim vii.

Paul Freedman este profesor de istorie Chester D.
Tripp la Universitatea Yale, anterior seful Catedrei de Istorie. O autoritate in istoria medievala a Spaniei, el este autorul lucrarii "Images of the Medieval Peasant", care a fost premiata de Medieval Academy of America cu Medalia Haskins in 2002. Zeci de ani a cautat, si a gasit, mancaruri rafinate si noi experiente culinare in numeroase tari.

Ai nevoie de un sfat?

Intreaba pe

Afla ultimele noutati

Aboneaza-te la newsletter »
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod