Păpuşile Barbie vii, noul trend pentru adolescente - VIDEO

Succesul înregistrat pe internet de tutorialele prezentate de două dintre cele mai renumite "păpuşi vii" Barbie, Dakota Rose şi Venus Palermo, ridică deja multe semne de întrebare, existând temeri că acest curent ar putea încuraja sexualizarea tinerelor adolescente, relatează agenția Mediafax.

Succesul înregistrat pe internet de tutorialele prezentate de două dintre cele mai renumite "păpuşi vii" Barbie, Dakota Rose şi Venus Palermo, ridică deja multe semne de întrebare, existând temeri că acest curent ar putea încuraja sexualizarea tinerelor adolescente, relatează agenția Mediafax.

Fetele au devenit cunoscute pe internet nu pentru că ar avea calităţi vocale deosebite sau pentru că ar fi dansatoare talentate, ci pentru asemănarea lor izbitoare cu păpuşile Barbie, scrie cotidianul britanic Daily Mail, citat de Mediafax.

Cu ochii săi imenşi, cu buzele perfect conturate şi un ten de porţelan, Dakota Rose este considerată o păpuşă Barbie adevărată. Cunoscută de fanii săi drept KotaKoti, ea a devenit o senzaţie odată cu postarea pe YouTube a unor tutoriale în care le arată celor interesaţi cum se pot transforma în adevărate păpuşi Barbie.

Ea rămâne tăcută în majoritatea înregistrărilor sale, în timp ce pe ecran apar treptat paşii pe care fetele trebuie să-i urmeze pentru a-şi aplica produsele cosmetice, pentru a-şi aranja părul sau pentru a se îmbrăca.

"De obicei, prefer un machiaj natural. Aş apela la acest machiaj doar pentru a merge în club sau la un eveniment nocturn", scrie Dakota Rose la finalul unei înregistrări de şase minute în care demonstrează cum trebuie aplicat un machiaj pentru seară.

Se crede că Dakota este populară în special în Asia, deoarece stilul său pare unul inspirat din cultura japoneză anime, în care ochii extrem de mari şi părul lung întins sunt elemente cheie.

Multe amănunte nu se cunosc despre Dakota Rose, deşi se presupune că ar avea între 16 şi 18 ani şi că ar trăi în SUA.

Ca urmare a succesului înregistrat, unii au avertizat că aceasta ar putea încuraja sexualizarea copiilor. Un ziar din Bolivia scrie: "Mii de fete din lumea întreagă şi-au manifestat interesul pentru această fată şi şi-au dorit să arate ca ea.

Există un risc atunci când fetele îşi doresc să fie influenţate în acest mod".

 

Dakota nu este singura ca s-a prezentat ca o adevărată păpuşă Barbie. Venus Palermo, cunoscută în online drept Venus Angelic, este o fată de 15 ani care a început şi ea să posteze pe Internet tutoriale despre ce trebuie să faci să arăţi ca o păpuşă.
După ce a stat o perioadă în Japonia şi s-a lăsat influenţată de cultura anime, a decis să-şi schimbe imaginea odată cu revenirea la Londra în urmă cu doi ani. Acum, ea are 78 de înregistrări video pe pagina oficială de pe YouTube, care are deja 13.000 de fani.
 
"Cred că nu mă voi opri niciodată. Cred că-mi voi dezvolta stilul şi voi continua să fac ceea ce-mi place", spune Venus.
 
Deşi fenomenul pare să ia amploare la nivel mondial abia acum, în Asia este vorba despre un trend cu tradiţie.

Potrivit unui raport din 2010, un număr tot mai mare de femei japoneze s-au lăsat influenţate de acest trend, dorind să-şi redescopere feminitatea şi sexualitatea, relatează Mediafax.
 
Naoko Kamijyo, care avea atunci 19 ani, a declarat pentru New York Times: "Nu sunt o frumuseţe, dar îmi place să mă reinventez. Vreau să mă transform, să fiu de nerecunoscut. Cine vrea să treacă prin viaţă doar ca ei înşişi?". Ea se trezea în fiecare dimineaţă la ora 5.00 și petrecea două ore pentru a-şi aplica gene false, extensii şi alte produse cosmetice, în încercarea de a arăta ca o păpuşă Barbie.

 

Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
30 Martie 2012
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod