Oprah Winfrey e cea mai influentă persoană din lume

Editorii revistei Forbes au publicat topul celor mai influente celebrităţi din lume pentru anul 2013, printre acestea aflându-se Lady Gaga, Steven Spielberg şi prezentatoarea TV Oprah Winfrey.
Oprah Winfrey a fost desemnată cea mai influentă celebritate din lume în 2013, potrivit topului anual întocmit de revista Forbes.

În ultimii doi ani, Oprah Winfrey a ocupat locul al doilea în acest top. Totodată, este pentru a cincea oară când celebra prezentatoare TV, supranumită "regina talk-show-urilor", se află pe primul loc în acest top 100 al celor mai influente celebrităţi din lume, notează agenția Mediafax.

Cântăreaţa Lady Gaga se află pe locul al doilea, iar regizorul Steven Spielberg încheie podiumului, clasându-se pe locul al treilea. Cântăreţele Beyonce şi Madonna ocupă poziţia a patra, respectiv a cincea.

"Nu există nimeni altcineva cu atât de multă consistenţă şi putere", a declarat Dorothy Pomerantz, editor la Forbes.com.
"Există doar trei persoane care au fost incluse în fiecare dintre listele noastre pe care le-am întocmit din 1999 până în prezent. Ei sunt Oprah Winfrey, Howard Stern şi Steven Spielberg"
, a mai spus aceasta.

Cântăreaţa şi actriţa Jennifer Lopez, care a ocupat primul loc în topul din 2012, a coborât în acest an pe locul al 12-lea.

Cu venituri de 77 milioane de dolari obţinute în perioada iunie 2012 - iunie 2013, Oprah Winfrey nu este însă vedeta cu cele mai mari încasări realizate în ultimul an, această onoare revenindu-i cântăreţei Madonna, cu venituri de 125 milioane de dolari. Editorii revistei Forbes au explicat această inadvertenţă prin faptul că poziţia pe care Oprah Winfrey o deţine la Hollywood, prezenţa ei în presa scrisă, televiziune şi platformele de socializare au fost elementele care i-au asigurat acesteia primul loc în topul celor mai influente celebrităţi din lume.

În ciuda intervenţiei chirurgicale la şold, care a obligat-o să îşi întrerupă turneul mondial, Lady Gaga a avut încasări de 80 milioane de dolari în ultimele 12 luni, iar "armata" ei de fani, şi o prezenţă extrem de puternică pe platformele de socializare i-au asigurat locul al doilea în acest top.

Steven Spielberg, care a obţinut venituri de 100 milioane de dolari în ultimul an, este bărbatul care ocupă cea mai înaltă poziţie din acest top Forbes, devansându-l pe rockerul Bon Jovi (locul 7), jucătorul de tenis Roger Federer (locul 8) şi cântăreţul Justin Bieber (locul 9).

Topul 10 al celor mai influente celebrităţi din lume este completat de cântăreaţa Taylor Swift (locul 6) şi prezentatoarea de televiziune Ellen DeGeneres (locul 10).

Revista Forbes a întocmit acest top în funcţie de veniturile obţinute de celebrităţi din turnee, vânzări de carte, contracte, sponsorizări, filme şi alte surse.
Fiecare vedetă a primit un scor de vandabilitate, întocmit de compania californiană de cercetări de piaţă E-Poll, informează Mediafax.

Acest scor defineşte faima şi influenţa unei persoane în funcţie de frecvenţa cu care acele vedete apar în mass-media. Scorul a fost alcătuit cu ajutorul Starcount, o companie din Singapore, care monitorizează 11 platforme de socializare, inclusiv Facebook, Twitter şi YouTube, pentru a determina prezenţa acelor vedete în spaţiul virtual.

Starurile pop, în special Justin Bieber, Lady Gaga şi Rihanna, au obţinut scoruri foarte mari în privinţa prezenţei lor pe platformele de socializare, afirmă editorii de la Forbes.

Printre cele mai influente vedete care alcătuiesc cupluri se numără Beyonce şi soţul ei Jay-Z (locul 32), jucătorul de fotbal american Tom Brady (locul 65) şi modelul Gisele Bundchen (locul 81) şi actorul Ashton Kutcher (locul 53) şi iubita lui, Mila Kunis (locul 89).

Actriţa Jennifer Lawrence, premiată cu Oscar în acest an, ocupanta locului al 49-lea, apare pentru prima dată pe această listă, la fel ca actorii Hugh Jackman (locul 11) şi Channing Tatum (locul 23).


Foto: AFP/Mediafax



Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
26 Iunie 2013
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod