Opereta vieneză „Die Fledermaus” deschide agenda culturală de la Grand Cinema Digiplex încă din prima zi a noului an

Grand Cinema Digiplex inaugurează programul evenimentelor culturale încă din prima zi a anului 2014 cu un spectacol de excepție. Opereta Die Fledermaus va fi transmisă în exclusivitate de la Opera de Stat din Viena, în seara zilei de 1 ianuarie 2014, de la ora 20:00.

Transmisiunea spectacolului, jucat la Viena în fiecare noapte de revelion, devine un moment de tradiție și la Grand Cinema Digiplex, fiind a doua oară când publicul bucureștean marchează trecerea în noul an printr-un moment cultural.

Die Fledermaus (Liliacul), opereta în trei acte compusă de Johann Strauss-fiul, spune povestea nopții de  revelion dintre anii 1870 și 1871, trăită în castelul austriac Weinberg, unde identități neclare, un bal mascat și frivolități elegante joacă un rol crucial în destinul personajelor extrem de captivante.

Lucrarea, jucată pentru prima oară în aprilie 1874, este considerată de critici a fi “cea mai vieneză dintre operetele vieneze”.

Până la data transmisiunii operetei, Grand Cinema Digiplex va mai oferi iubitorilor de cultură un spectacol de balet și o piesă de teatru cu distribuție românească de valoare.

Povestea Frumoasei din Pădurea Adormită prinde viață pe scena Teatrului Bolshoi într-o interpretare care oglindește grandoarea Curții Imperiale din Rusia secolului XIX.  In acompaniamentul muzicii lui Tchaikovsky prind viață rând pe rând personaje de poveste precum Zâna de Diamant, Zâna de Safir sau Scufița Roșie de care se vor bucura cei mari și cei mici deopotrivă.
Dansatorii Teatrului Bolshoi sunt puși în valoare în unul dintre cele mai dificile spectacole de balet din punct de vedere tehnic. Înregistrarea spectacolului va putea fi urmărită pe 22 decembrie, începând cu ora 18.00



O piesă de teatru va face deliciul publicului la finalul lunii: Black and White, una din cele mai iubite 20 de puneri în scenă de pe Broadway se joacă la Grand Cinema Digiplex, pe 27 ale lunii, într-o distribuție ce le include pe Daniela Nane și Adrian Păduraru.

Spectacolele fac parte din programul evenimentelor culturale pe care Grand Cinema Digiplex din Băneasa Shopping City le găzduiește periodic.

Grand Cinema Digiplex aduce în sălile de cinema transmisiuni în direct sau înregistrări ale unora dintre cele mai frumoase documentare, spectacolede operă, teatru şi balet din întreaga lume.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod