"Omul Pescăruş sau Drumul spre Frumos", primul spectacol de teatru-acrobatic din România

Montat de regizoarea Chris Simion la Grand Cinema Digiplex, spectacolul e o fabulă a zborului şi a desăvârşirii umane.

Montat de regizoarea Chris Simion la Grand Cinema Digiplex, spectacolul este o fabulă a zborului şi a desăvârşirii umane.

 

"Omul Pescăruş sau Drumul spre Frumos" îi aduce în scenă pe acrobaţii trupei Xtreme - Doru Mois, Casian Bădescu, Alina Gheorghe, Mădalina Croitoru, Alina Ulmeanu - precum şi, cu vocea, pe actorii Marius Manole, Vitalie Bichir, Carla-Măria Teaha, Gabriela Iacob, Dragos Olaru şi Cristi Iacob.

Experiment 100% de la sol până la 15 metri în aer, show-ul este de o sensibilitate uimitoare transmisă prin dans, text, video-proiecţie, acrobaţie, sunet, virtuozitate, fortă.  Este povestea a cinci tineri care se întâlnesc, se uită la TV şi se fixează pe un documentar cu pescăruşi. Acest fapt îi determină să îşi imagineze că ei înşişi se transformă în păsări. Unul dintre ei îşi doreşte mai mult decât zborul limitat al celorlati.

Stolul îl reneagă, îl proscrie, Jonathan Livingston nu renunţă la zbor şi reuşeşte să îşi depăşească limitele. Astfel, reuşeşte să întâlnească un alt stol de pescăruşi, mai înţelepţi, care zboară la altitudini mult mai înalte, care îl adoptă şi care au ca scop să trăiască bunătatea şi dragostea.

Realizată după celebra nuvelă "Pescăruşul Jonathan Livingston", de Richard Bach, versiunea scenică prezintă momentele-cheie ale celei mai citite parabole moderne după "Micul Prinţ", printr-o simbioză impresionantă a teatrului cu acrobaţii spectaculoase şi mişcări ce par imposibile.

"Omul Pescăruş" este un spectacol pentru toate vârstele, care provoacă emoţie şi curaj şi care îţi propune să te descoperi altfel decât te vezi în fiecare zi, care îţi reaminteşte să zbori, să fii liber...

Viaţa nu are nicio valoare închisă între limite.

“Când vorbeşti despre performanţă este ridicol să convingi cu argumente teoretice. Este suficient să înveţi spectatorii să vadă singuri de ce nu e doar un spectacol de teatru şi acrobaţie şi că se poate face şi în România un spectacol de inspiraţie Cirque du Soleil. Este o experienţă care-ţi curăţă sufletul, e o poveste care te învaţă cum să înlături ce e urât şi meschin în tine şi să redescoperi ce e frumos şi adevărat”, a declarat Chris Simion.

Compania de Teatru D’ AYA a fost înfiinţată de scriitoarea şi regizoarea Chris Simion (Preşedinte) şi celebrul scriitor francez Pascal Bruckner (Preşedinte Onorific). Anul acesta, Compania de Teatru “D’AYA” a împlinit 12 ani de activitate: 22 de producţii de teatru, premii internaţionale şi naţionale, participări în festivaluri de profil de prestigiu, o muncă susţinută în mod profesionist cu rezultate foarte clare.
Chris Simion este binecunoscută publicului din România atât prin spectacolele de succes pe care le-a regizat (“Oscar şi Tânţi Roz”, “Dragostea durează 3 ani” (550 reprezentaţii), „Ce ne spunem când nu ne vorbim”, “Şi caii se împuşcă, nu-i aşa?”, “Scaunele”, “Hell”, “Te iubesc! Te iubesc?” şi multe altele), cât şi pentru cele 8 cărţi publicate.

Membrii trupei de acrobaţi Xtreme au atins excelenţa în sport, dar au vrut mai mult, aşa că s-au îndreptat spre acrobaţie. La şol, în aer - pe eşarfe, chingi, hamuri şi cercuri - sau chiar pe faţadele clădirilor, Xtreme se luptă cu gravitaţia, demonstrând că limitările corporale sunt nişte simple convenţii.

Xtreme pledează împotriva convenţiilor şi cu acest spectacol, în care acrobaţia este ridicată la rang de artă, iar corpurile umane vorbesc.

Coregrafia este semnată de liderul trupei Xtreme, Doru Mois.

Caută neîncetat să rămâi liber! Inima ta poate iubi tot ce doreşte. Sperăm că şi tu vei pleca cu acelaşi gând după spectacol! 

 

Spectacolul se va juca pe 17 şi 31 ianuarie la Grand Cinema Digiplex din Băneasa Shopping City, sala Grand Epika. Biletele sunt puse în vânzare la casele de bilete ale cinematografului, pe www.vreaubilet.ro, www.bilete.ro şi www.grandcinemadigiplex.ro. Preţul unui bilet este de 60 lei.

 

Pentru mai multe detalii accesează site-ul www.grandcinemadigiplex.ro.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod