O romanca a fost laudata de Obama

17 Iulie 2009
Facebook Twitter Comenteaza
O romanca a fost laudata de Obama

Rada Flavia Mihalcea, absolventa a Universitatii Tehnice din Cluj-Napoca, a fost nominalizata recent de presedintele SUA, Barack Obama, printre primii 100 de cercetatori din Statele Unite ale Americii din domeniul informaticii si ingineriei, potrivit Evz.

Castigatorii au fost desemnati pe baza rezultatelor obtinute in proiectele de cercetare.

"Acesti extraordinar de dotati tineri oameni de stiinta si ingineri reprezinta ceea ce e mai bun in tara noastra. Cu talentul, creativitatea si dedicarea lor, sunt convins ca vor conduce domeniile lor spre noi descoperiri si ca ne vor ajuta sa utilizam stiinta si tehnologia pentru ridicarea natiunii si a lumii noastre", a spus presedintele american.


Rada Flavia Mihalcea a absolvit, in anul 1997, Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca, Facultatea de Automatica si Calculatoare, cu nota 9,90, fiind printre primii trei absolventi ai generatiei sale. "A terminat facultatea si a plecat foarte repede sa-si continue studiile in America", a spus Dumitru Mihalcea, tatal tinerei.

A devenit profesor asociat la Universitatea Fort Worth, din Dallas, Departamentul de stiinta si Ingineria Calculatoarelor. Tanara, care va primi "Presidential Early Career Awards for Scientists and Engineers", este implicata in cercetarea procesarii limbajelor naturale, invatarea masinilor si recuperarea informatiilor.


"Sunt foarte onorata pentru acest premiu. Gandindu-ma la locul de unde am pornit, ma face sa cred ca orice e posibil", a spus Rada Flavia Mihalcea, intr-o declaratie publicata pe site-ul universitatii americane.

Ai nevoie de un sfat?

Intreaba pe

Afla ultimele noutati

Aboneaza-te la newsletter »
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Marilena pe 21 Iul 2009, 12:03
    FELICITARI!!!!!!!!!

    Deci se poate! Asadar sper sa fie promovat mai mult invatamantul din universitatile de baza ale tarii, nu cum este Spiru Haret.... Mult succes tuturor cititorilor!!!!!!!!!!

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod