O poveste inedită: Ce făcea Angela Merkel când era demolat Zidul Berlinului

La demolarea Zidului Berlinului, în seara lui 9 noiembrie 1989, Angela Merkel, în prezent cancelarul Germaniei, se afla "ca în orice seară de joi" la saună, în Berlinul de Est, şi visa să meargă să deguste stridii în Berlinul de Vest.

"Cea mai puternică femeie din lume", care conduce prima economie europeană de nouă ani, făcea una dintre activităţile preferate ale germanilor pe timpul iernii. "Joia mergeam întoteauna la saună împreună cu o prietenă", le-a povestit ea recent unor elevi berlinezi.

Nu am fost niciodată să mănânc stridii la Kempinski împreună cu mama meaAngela Merkel
În acel moment, Merkel, care a crescut în fosta Republică Democratică Germană (RDG), era fizician la Academia de Ştiinţe din Berlinul de Est.
În vârstă de 35 de ani şi divorţată de primul soţ, ea locuia într-un apartament cu două camere şi o bucătărie în cartierul Prenzlauer Berg de azi, relatează agenția Mediafax.

Înainte să se ducă la saună în acea seară, o sună pe mama ei, care locuia la aproximativ 80 de kilometri de Berlin. Tocmai auzise că est-germanii sunt liberi să călătorească. Zidul era pe cale să fie demolat, dar, în acele câteva ore de confuzie, nimeni nu credea. "Nu am înţeles cu adevărat ceea ce se spunea", a recunoscut conducătoarea conservatoare.

"O glumă" se spunea, la acel moment, în familia ei.
Dacă Zidul va fi demolat într-o bună zi, Angela Merkel o va duce pe mama ei să "mănânce stridii la Kempinski", un hotel de lux din Berlinul de Vest. La telefon, o avertizează "atenţie, mamă, astăzi de întâmplă ceva". Închide şi pleacă la saună.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod