"Nunti, muzici si casete video", de Tudor Giurgiu

19 Noiembrie 2008
Facebook Twitter Comenteaza


Joi, 27 noiembrie, de la ora 20.00, HBO va difuza documentarul "Nunti, muzici si casete video", in regia lui Tudor Giurgiu.

Pelicula priveste in culisele unui domeniu in care business-ul si empiricul se amesteca intr-un mod spectaculos: lumea nuntii. Pasionati de distractii, romanii au fost intotdeauna mari amatori de nunti, cu accent, mai degraba, pe partea cu "masa si dansul" decat pe partea cu sfatul si cu biserica. Prin urmare, unul dintre cele mai interesante aspecte (si cele mai putin remarcate, de altfel) din tot ceea ce inseamna industria de nunti il reprezinta artistii, cei ce-si unesc fortele creative pentru ca proaspat-casatoritii sa aiba parte de o benchetuiala de neuitat...


Pornind de la aceasta premisa, HBO Romania impreuna cu Hai-Hui Entertainment va ofera o incursiune de 57 de minute in culisele nuntilor romanesti, in care fotografi, cameramani si cantareti din toata tara se explica, isi spun povestile de viata, prezinta "pe viu" stiluri de montaj si, bineinteles, dau dovada maiestriei lor. De la George Stirbat, cantaretul din Onesti intors acasa dupa o cariera pe Broadway pana la "fotograful de sat", Petru Manici, electrician de mina in Petrosani, filmul urmareste aventurile catorva dintre cele mai "colorate" personaje care poarta pe umeri responsabilitatea reusitei celei mai importante petreceri din viata unui cuplu.


"Mi-a venit de mult ideea unui behind the scenes mai neconventional al nuntii. La baza acesteia a stat experienta mea de participant la nunti, atat in calitate de invitat sau nas, cat si ca mire la propria mea cununie civila, de unde m-am ales cu un DVD de neuitat", spune Tudor Giurgiu.

"Decisiv a fost insa un articol al Stelei Giurgeanu din Dilema Veche, in care mi-am regasit partial opiniile cu privire la ritualurile de nunta si care mi-a intarit convingerea ca ar fi interesant de facut si urmarit un film despre oamenii care, de multe ori, preiau pe umerii lor "regia" intregii nunti, la care mirii ajung simple mascote".
La capatul unui an si sapte luni de prospectii, dupa o luna si jumatate de filmari concentrate prin nu mai putin de 17 localitati din intreaga tara si chiar de peste hotare, din Bucuresti la Alba Iulia si din Viena in comuna Silistea, jud. Constanta, Nunti, muzici si casete video incearca sa le ofere privitorilor o mai buna intelegere a acestui fascinant fenomen si a unora dintre insight-urile sale celor mai savuroase. Ce a iesit? Poftiti de va minunati!

Ai nevoie de un sfat?

Intreaba pe

Afla ultimele noutati

Aboneaza-te la newsletter »
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod